Forum

Projectomschrijving

Het Forum verbindt de hele Jaarbeurskant van het spoor, tussen de Van Sijpesteijnkade en de Moreelsebrug. Het is een langgerekt plein, op zo'n 7,5 meter boven de grond. Het is hiermee de entree voor de kantoren en woningen die er aan (gaan) grenzen, zoals het Stadskantoor en het Beatrixgebouw.

Daarnaast biedt het Forum een prettige plek om te zijn voor de gebruikers van de kantoren en de woningen. Maar het Forum is natuurlijk vooral de looproute van en naar het station via het Stadsplateau, het gebied bovenaan de (rol)trappen van het Jaarbeursplein.

Ruimte eronder

Door het Forum op 7,5 meter boven de grond te bouwen, is er ruimte voor de bevoorrading van het Beatrixgebouw en de bestaande en nieuwe kantoren langs de Mineurslaan. Ook loopt er de bus- en trambaan die het busstation aan de Jaarbeurskant van het station verbindt met het Westplein en de Leidseveertunnel.

Planning

Het Casco ontwerp is afgerond. Het Forum wordt in delen verder uitgewerkt en gebouwd. Dit is afhankelijk van de planning van de nieuwe gebouwen die er aan komen. Begin 2018 is het deel tussen het Beatrixgebouw en de Moreelsebrug geopend. De bouw van dit deel van het Forum is mede mogelijk gemaakt met een subsidie van het Regionaal Uitvoeringsprogramma Verkeer en Vervoer (RUVV.)

Beeld: Group A

Werkzaamheden