Hotel en woningen Amrâth

Projectomschrijving

Status project

in voorbereiding

Geplande oplevering

2020


Op de kop van het Jaarbeursterrein wil Amrâth Hotels een 4-sterren hotel bouwen met zo'n 250 kamers en circa 350 woningen. Het wordt een luxe viersterren hotel met een full service aanbod zoals een bar, restaurant, diverse zalen, een fitnessruimte en mogelijk een wellnesscentrum en hotelshops.

Boven het hotel komen 22 verdiepingen met appartementen. De koop- en huurwoningen zijn gevarieerd in opzet en maatvoering. Er komen studio's, appartementen en bovenin penthouses. De bewoners kunnen gebruik maken van de hotelfaciliteiten zoals de fitness en wellnessruimte. In de kelder van het gebouw komt een parkeerfaciliteit voor de bewoners. Voor het parkeren van bezoekers van het hotel en de woningen wordt gebruik gemaakt van de Jaarbeurspleingarage. De krappe Utrechtse hotelmarkt, de internationale aantrekkelijkheid van het stationsgebied en de locatie van dit nieuwe hotel zo vlak naast de Jaarbeurs en met kantoren omringd, maken het hotel uiterst geschikt voor de zakelijke markt.

Ligging
Het complex ligt aan het Jaarbeursplein, aan de zogenoemde Centrumboulevard, de entree naar de Jaarbeurs en tegenover het Beatrixgebouw en het Centraal Station. Het stadscentrum en parkeergelegenheid zijn op loopafstand.

Planning
De verwachting is dat het VO in de tweede helfde van 2016 beschikbaar komt. Het Definitief Ontwerp (DO) wordt in februari 2017 verwacht. Om deze ontwikkeling ook publiekrechtelijk mogelijk te maken, wordt het bestemmingsplan voorbereid. Volgens planning zal het bestemmingsplan in het eerste kwartaal 2017 ter vaststelling worden voorgelegd aan de Raad. Start bouw wordt in het eerste kwartaal 2018 verwacht. Indien alles volgens planning verloopt, zullen het hotel en de woningen eind 2020 worden opgeleverd.

Feiten en cijfers

 Opdrachtgever  Amrath
 Architectenbureau  Tangram Architecten
 Kamers  225
 Woningen  350
 Hoogte  Tot 90 meter

Werkzaamheden