Smakkelaarsveld

Projectomschrijving

Status project

In voorbereiding.

Het Smakkelaarsveld is van oudsher de toegang tot de historische binnenstad. De afgelopen jaren ging het Smakkelaarsveld regelmatig op de schop om kabels en leidingen te vernieuwen en te verleggen. Tot de opening van de grootste fietsenstalling ter wereld (in fases vanaf 2017 - 2018) onder het nieuwe Stationsplein, doet het Smakkelaarsveld vooral dienst als tijdelijke fietsenstalling. 

Vanaf 2018 is er op het Smakkelaarsveld weer plaats voor een nieuwe bestemming. Daar gaan we in 2017 mee aan de slag.

De gemeenteraad heeft op 6 juli 2017 ingestemd met een raadsvoorstel (punt 15) over de aanpak voor de herontwikkeling van het Smakkelaarsveld. Hierdoor kan in de zomer gestart worden met de voorselectie van partijen voor de ontwikkeling van het Smakkelaarsveld. Na de zomer start het participatietraject. Mocht je vragen hebben of meer willen weten over de voorselectie of het participatietraject, stuur dan een mail aan smakkelaarsveld@utrecht.nl

Lees meer over de herontwikkeling van het Smakkelaarsveld in het nieuwsbericht van 2 mei 2017 of in de bewonersbrief voor de omgeving van 2 mei. Op 23 mei was er een rondwandeling met en voor omwonenden en ondernemers, de uitnodiging lees je hier.

Complexe omgeving
Het Smakkelaarsveld is een complexe omgeving waar naast een park ook ruimte moet zijn voor HOV (bus, tram, taxi) banen, het water van de Leidsche Rijn en doorgaande fietspaden. Het water langs het Smakkelaarsveld, de Leidsche Rijn, komt in verbinding te staan met de herstelde Catharijnesingel. Bootjes en rondvaartboten kunnen daardoor straks tussen binnenstad en de Munt varen.

Werkzaamheden