Actueel

Ingang Stationspleinstalling tijdelijk dicht

17 Oktober


De vloer is lava, of nee ehhh… de vloer is asfalt!!!

Gloeiend heet wordt het, het fietspad voor de ingang van de Stationspleinstalling. In de avond en nacht van maandag 21 op dinsdag 22 oktober brengen we daar de definitieve laag asfalt op aan.

Om smeltende banden en smeulende zolen te voorkomen sluiten we daarom de ingang van de stalling aan de kant van het Smakkelaarsveld tijdelijk af. Dat gebeurt van 20.00 uur ‘s avonds tot 5.00 uur ‘s ochtends. De uitgang is gewoon open want daar is geen b(r)andgevaar.

Lees meer »

Giechelend gras

16 Oktober


Pinnen van 20 cm die gaatjes prikken in het gras op het Jaarbeursplein. Je hóórt het gras bijna giechelen. Niet omdat het kietelt maar omdat het letterlijk is opgelucht.

Die gaatjes zorgen ervoor dat er zuurstof bij de wortels komt. Dat is goed voor de groei. Én dat regenwater sneller in de grond zakt. Zo komen er geen plassen op het grasveld te staan.

Lees meer »

Schat, ik ben wat later

15 Oktober


'Ik heb nu zomaar even vrije tijd.
het is niet belangrijk maar ik moet wat aan je kwijt.
ik wil alleen maar weten hoe het met je gaat.
want wanneer ik thuis kom weet ik zeker dat je slaapt.
Je stem te horen maakt me altijd blij.
en ik beloof je in het weekend ben ik vrij.'

Lees meer »

Vaarwel Skyscraper

18 September


Zelfs de bloemen kijken weg. Ze kunnen het afscheid nu al niet aan…

De walvis gaat Utrecht verlaten. Driekwart jaar lang verrees ze uit de singel voor TivoliVredenburg. Een symbool voor schoon water en steden die de toekomst aankunnen. Toeristen wilden met haar op de foto en Utrecht sloot haar in het hart. Ze werd een beetje van ons.

Ze had een naam, weet je dat? Skyscraper. In de nacht van 22 op 23 september slaat ze haar vinnen uit. Richting Azië om haar mooie werk daar voort te zetten. We danken haar hartelijk voor de tijd die ze bij ons doorbracht. Vaarwel Skyscraper…

Zeg dat je niet hoeft te gaan schat
Dat je aan mij echt genoeg had
Zeg dat je niet hoeft te gaan schat
Ga schat, want je moet, ik weet je moet…

Lees meer »

Meld u aan voor de nieuwsbrief