Actueel

Drie partijen geselecteerd voor herontwikkeling Smakkelaarsveld

18 September


‘Wij zoeken de ideale samenwerkingspartij’ stond in de vacaturetekst die de gemeente op 13 juli 2017 publiceerde. Nog geen plan, maar het voorgestelde proces van samenwerking begrijpen en daar toe in staat zijn en de complexe opgave en locatie doorhebben, dat zijn vereisten om als partij op het Smakkelaarsveld aan de slag te gaan. De drie partijen 1. ABC Planontwikkeling samen met UN Studio, 2. Lingotto Ontwikkeling samen met ARUP, 3. Synchroon samen met Skonk, ABT, Powerhouse Company, DELVA Landscape Architecture en De Wijde Blik zijn gekozen. Samen met de gemeente en de stad gaan zij straks, in concurrentie met elkaar, aan de slag met het maken van een visie en een ontwerp. Halverwege 2018 wordt het beste plan gekozen en krijgt de winnende partij de opdracht om het ontwerp verder uit te werken en aan te leggen. Lees meer over het selectieproces en de vacaturen in de raadsbrief.

Lees meer »

Gaten in een dak, voor het andere dak

11 September


Het reuzendak van het Stationsplein wordt tot boven de passage gebouwd, hierom is de de Stationspassage is al een aantal weken gesloten. Er zijn tijdelijke gaten in het dak van Utrecht Centraal gemaakt om het reuzendak tot boven de stationspassage te kunnen bouwen. Er gaan nu steigers dwars door het stationsdak. 

Begin volgend jaar is het reuzendak klaar en gaat het eerste deel van het Stationsplein, tussen Utrecht Centraal en Hoog Catharijne, open.

Lees meer »

Kom een bakkie doen. Donderdag 14 en vrijdag 15 september

6 September


Het Smakkelaarsveld: een plek om van te houden. Het Smakkelaarsveld komt er anders uit te zien. Nu is het een plek waar de meeste mensen zo snel mogelijk langslopen, maar dat wordt anders. Er komt water: de Leidse Rijn wordt doorgetrokken, er komt een bus- en trambaan dwars doorheen en de gemeenteraad heeft besloten dat er ruimte komt voor wonen en groen. Hoe het er allemaal precies uit komt te zien, dat weten we nog niet. Wat we ook nog niet weten, is waarom je hier straks naartoe zou komen.

Lees meer »

Meld u aan voor de nieuwsbrief