Actueel

Dag van de bouw - zaterdag 20 mei

26 April


Wij zijn er klaar voor. Op de Dag van de Bouw, op zaterdag 20 mei, kom je alles te weten over de bouw in het Stationsgebied Utrecht. De bouwplaats van de grootste fietsenstalling ter wereld is open, de bouwers van De Knoop staan voor je klaar, je kunt de diepte van de nieuwe parkeergarage Jaarbeursplein inturen, er zijn presentaties in het Infocentrum én wandelingen door het hele gebied.

Kom je langs?! Leuk!

Lees meer »

Beurskwartier: een nieuwe stek voor Utrecht

18 April


Utrecht krijgt een nieuwe wijk, een nieuw onderdeel van het centrum, meer groen en meer water. Het college van burgemeester en wethouders heeft op dinsdag 18 april de plannen voor het Beurskwartier en Lombokplein gepresenteerd. Op de plek waar nu vooral auto's rijden, het Westplein, en auto's parkeren, P1 en P3 van Jaarbeurs: op die plek komen mensen te wonen, kinderen te spelen en vissen te zwemmen.

Lees meer »

Who run the world? Girls!

13 April


Meiden, vrouwen, girls, dames, moppies en mevrouwen: het is girlsday.

Donderdag 13 april is het Girlsday 2017 en nemen 20 meiden van Het Nieuwe Lyceum uit Bilthoven een kijkje op de bouwplaats van het Stationsplein, de grootste fietsenstalling ter wereld.

Dit zijn onze girls van jouw fietsenstalling Stationsplein. Zonder girls geen fietsenstalling; dankzij hen kun jij je fiets straks ergens kwijt. Het eerste deel van de Stationspleinstalling opent later dit jaar. Dit zijn Ashna, Tatjana, Marion, Erica, Meike en Ianthe: ze houden onder andere de financiën in de gaten, zorgen dat de stalling later dit jaar ook echt open kan, regelen de expeditie van goederen, berekenen van tevoren of er voldoende plek is om te lopen, bestellen goede fietsenrekken en leiden het hele project.

Lees meer »

Het wordt jouw singel, breng je wens

12 April


De Utrechtse singel gaat weer rond. Waar nu fietsen en bomen staan, auto’s rijden en hopen zand liggen, stroomt over een paar jaar weer water. Het gaat om het gebied tussen de Marga Klompébrug en het Geertebolwerk.

Lees meer »

Meld u aan voor de nieuwsbrief