Actueel

Stationsplein. Vliegen met Jan, the movie.

29 Maart


De lente breekt uit: korte broeken, rokjes, ijsjes, wit bier, witte wijntjes en mooie drone-vluchtjes. Jan Zuidema werkt aan je nieuwe Stationsplein en vloog op een mooie maandag 27 maart met een drone over de bouwplaats, en hij trakteert ons ook nog op wat mooie shots van hoog in de lucht. Zie die Dom stralen. Het eerste deel van dit plein, en de fietsenstalling eronder, opent dit jaar.

Lees meer »

We gaan rond: samen met jou

29 Maart


Waar nu fietsen staan, auto's rijden, bomen staan en hopen zand liggen, stroomt over een paar jaar weer water. De singel stroomt dan weer helemaal rond de binnenstad. Voor we kunnen gaan graven maken we het ontwerp: jij kunt met ons meedenken en laten weten wat jij belangrijk vindt. Op zaterdag 8 april organiseren we een wandeling door het gebied voor iedereen die wil meedenken over de aanleg van het water en de verlenging van het Zocherpark langs de singel.

Lees meer »

We keken met een zucht, naar boven in de lucht

22 Maart


We keken met een zucht
Naar boven in de lucht
Wie zat daar toch gezellig in een ca-bi-ne
En Marco kon alles zien
En hij had pret voor tien
Leve de stoere bouwkraan

De bouwkranen voor het WTC zijn begin maart verlengd. De ene is een meter of 80 en de ander 96 meter: hoger dan het Stadskantoor ernaast.

Lees meer »

Water op het Stationsplein

20 Maart


Wanneer je over een tijdje Utrecht Centraal uit komt aan de kant van de binnenstad kom je op een nieuw plein: het Stationsplein. Een plein waar bomen staan, een plein waar de tram onderdoor zoeft, waar 12.500 fietsen onder staan én een plein met water.

Het regenwater dat van het hoge dak boven het plein af komt wordt gebruikt om de bomen op het plein water te geven maar ook om water te laten stromen over een historische plattegrond van de binnenstad.

Lees meer »

Meld u aan voor de nieuwsbrief