Actueel

Dag van de Bouw en Architectuur - Zaterdag 2 juni

17 Mei


Op zaterdag 2 juni viert het Stationsgebied Utrecht de Dag van de Bouw & Architectuur. Deze zaterdag kun je bouwplaatsen bezoeken, het splinternieuwe WTC van binnen bekijken, architecten het hemd van het lijf vragen en meelopen met verschillende rondleidingen.

The places-2-be zijn deze dag: Stationsplein - WTC Utrecht - Het Noordgebouw - Het Platform -  The Green House - Infocentrum Stationsgebied

Lees meer »

Utrechtse kleuren onder het Jaarbeursplein

9 Mei


Het Jaarbeursplein verandert de komende maanden van gedaante, zowel bovengronds als ondergronds. Onder het Jaarbeursplein is een nieuwe parkeergarage gebouwd voor 800 auto's. De wanden zijn Utrechts rood, en de pilaren rood/wit: de kleuren van Sint-Maarten, de kleuren van het stadswapen. Utrecht onder de grond.

Deze garage vervangt de garage die decennia bovengronds op het plein stond, deze garage had 1020 parkeerplaatsen. De garage opent deze zomer.

Lees meer »

Ik heb je voor het eerst ontmoet - Daar bij de waterrand

8 Mei


Ik heb je voor het eerst ontmoet -  Daar bij de waterrand
Ik vroeg of jij me kussen wou - Daar bij de waterrand

Eind deze maand zit je hier te wachten op je moeder om te gaan shoppen, op je beste vriend om dat bandje te gaan zien in TivoliVredenburg, of op je happn/grindr/tinder-date.

Lees meer »

Gevel klaar: crashdek weg

7 Mei


'Gevel klaar: crashdek boven ingang weg' kent u die uitdrukking? Nu wel.

De gevel van de nieuwe ingang van Hoog Catharijne aan het Stationsplein is klaar. De constructie die ervoor zorgde dat er veilig boven de mensenmassa gewerkt kon worden wordt nu afgebroken. Meer plein. In deze week wordt ook de bouwkraan op het plein afgebroken. Nog meer plein.

Lees meer »

Ze gaat. Minder kraan, meer Stationsplein

2 Mei


Ze gaat. Ze kwam bij ons in 2016 en ze bouwde het hele stationsplein, de stalling eronder, ze bouwde het bollendak, ze hielp met de sloop van de patatstraat, doorstond alle seizoenen en stormen: begin mei zit haar werk erop.

Maandag 7 t/m woensdag 9 mei wordt de torenkraan die dwars door het bollendak steekt afgebroken. Dat gebeurt met een mobiele 450 tons kraan van 75 meter hoogte. Die mobiele kraan parkeren we op de plek van de oude patatstraat, vlak tegen de stationshal aan. Als de kraan weg is, krijg je er een stukje plein bij en wordt de laatste bol gevuld.

Lees meer »

Meld u aan voor de nieuwsbrief