Actueel

Smakkelaarsveld: CU in september

19 Juni


Op het Smakkelaarsveld komt wonen, groen en water samen. Hoe dat eruit gaat zien wordt eind deze zomer bekend. Drie partijen waren in de race om een plan te maken om deze verloren plek om te vormen tot een plek om van te houden.

Er is nu een voorlopige winnaar geselecteerd met het beste plan voor het Smakkelaarsveld, en dat is (roffel roffel): Lingotto Ontwikkeling BV, samen met Arup (ingenieurs- en adviesbureau), Studioninedots (architect), ZUS (landschapsarchitect), en VKZ (financieel adviesbureau).

Nu deze keus is gemaakt wordt er doorgewerkt aan het opstellen van het contract tussen de gemeente en Lingotto. Wanneer dat contract getekend is, wordt het plan bekend gemaakt. De verwachting is dat dat in september is.

Lees meer »

Wat komt eerst de kip of het ei? Check de webcam Vredenburgplein

13 Juni


Het Vredenburgplein: markt, bouwhekken, grote bomen, een schele maagd, een garage eronder, TivoliVredenburg, Hoog Catharijne dat continue mensen opslurpt en uitspuwt. Vol plein. Plein voor kunst. Plein met een webcam.

Dit jaar wordt het Vredenburgplein een plek voor kunst. Dit marktplein in het hart van Utrecht krijgt een mozaïek van 42 bij 87 meter met bijna een half miljoen steentjes van graniet. Als alle steentjes gelegd zijn, zie je een kip, een vis, olijven, een croissant en een lippenstift. Dingen die je ook op de markt tegenkomt.
Je kunt de aanleg volgen via onderstaande webcam.

Lees meer »

Schots tapijt voor Jaarbeursplein: all yours

12 Juni


Don't go wasting your emotion - Lay all your love on me: het eerste stuk ligt en is open, vanaf nu wandel je eroverheen.

Het Jaarbeursplein krijgt een tapijt van Schots natuursteen in verschillende kleuren, van goudgeel tot mat zwart. De stenen lagen eerst een paar honderd miljoen jaar in Schotland en zijn nu in Utrecht neergelegd. Voor de liefhebbers: het steen is ontstaan tijdens de Caledonische orogenese.

Lees meer »

Vredenburgplein: gratis rondleidingen

31 Mei


Het Vredenburgplein: markt, bouwhekken, grote bomen, een schele maagd, een garage eronder, TivoliVredenburg, Hoog Catharijne dat continue mensen opslurpt en uitspuwt. Vol plein. Plein voor kunst. Plein voor een rondleiding.

Lees meer »

Dag van de Bouw en Architectuur - Zaterdag 2 juni

31 Mei


Op zaterdag 2 juni viert het Stationsgebied Utrecht de Dag van de Bouw & Architectuur. Deze zaterdag kun je bouwplaatsen bezoeken, het splinternieuwe WTC van binnen bekijken, architecten het hemd van het lijf vragen en meelopen met verschillende rondleidingen.

The places-2-be zijn deze dag: Stationsplein - WTC Utrecht - Het Noordgebouw - Het Platform -  The Green House - Infocentrum Stationsgebied

Lees meer »

Meld u aan voor de nieuwsbrief