Actueel

Forum: meer groen & meer bankjes: meer voor Utrecht

21 Februari


Tussen de Van Sijpesteijnkade en de Moreelsebrug wordt gebouwd aan het Forum, een langerekt plein, 7,5 meter boven de grond. Het grootste stuk Forum moet nog gebouwd worden en het ontwerp is nu al gepimpt.

Het ontwerp voor het Forum is onder de loep genomen en aangepast. Er is gekozen voor meer bankjes en voor meer ruimte voor planten dan in het eerdere ontwerp. Ook is gekeken naar het al bestaande groen tussen Utrecht Centraal en de trappen van het Jaarbeursplein; op die plek komt ook meer groen. En de vakken met planten die nog worden aangelegd, krijgen meer afwisseling in kleur en hoogte dan het bestaande vak.

Bankjes: treinen kijken
Voor het Stadskantoor komen bankjes en ook op de verbinding langs de stationshal worden banken geplaatst.

Lees meer »

Vier partijen door eerste selectieronde “Healthy Urban Quarter” in Utrechts Stationsgebied

21 Februari


De gemeente Utrecht heeft vier consortia geselecteerd die hun plannen mogen uitwerken voor het “Healthy Urban Quarter” in het Stationsgebied: nieuwbouw met als pijlers groen, duurzaam, innovatief en gezond. De gemeente maakt aan de Jaarbeursboulevard ruimte voor een aansprekend gebouw voor wonen, werken, cultuur en/of leisure. Veel ontwikkelaars, ook internationaal, hebben hiervoor belangstelling getoond. Na de eerste selectieronde zijn vier partijen geselecteerd die hun plannen verder mogen uitwerken in de volgende ronde.

Lees meer »

De nieuwe Croeselaan - bijeenkomst dinsdag 21 februari

13 Februari


Dit jaar wordt het deel van de Croeselaan tussen het Jaarbeursplein en de Van Zijstweg opnieuw ingericht. Waar de wegen, fietspaden en stoepen komen, is in 2015 al bepaald met omwonenden en belanghebbenden. We willen de inrichting echter niet alleen mooi, maar ook duurzaam en gezond maken. Er zijn verschillende duurzaamheidsmaatregelen mogelijk om dit te bereiken. Wij presenteren deze maatregelen graag aan u en zijn benieuwd of u zich erin kunt vinden en of u nog aanvullingen heeft.

Lees meer »

We hebben een nieuw stoer speeltje: Booris

13 Februari


Op de plek van het oude busstation Centrumzijde staat een grote boorstelling, we noemen 'm Booris. 
Booris gaat de komende weken 170 palen de grond in boren. In maart is er dan een fundering stevig genoeg om je nieuwe tramstation te dragen en ook nog Het Platform, het gebouw dat erbovenop komt.

Lees meer »

Meld u aan voor de nieuwsbrief