Actueel

Westplein wordt nieuw en groen Lombokplein

23 Maart


Het Lombokplein wordt een plek waar je over enkele jaren fijn kunt wonen en leven. In deze nieuwe woonbuurt in Lombok is veel ruimte voor de aanleg van groen. Hoe moeten die groene plekken er uit zien volgens jou? Dichtbegroeid of open? Met bomen en bloemperken, waterpartijen en grasveldjes? Of heb je hele andere ideeën?

Lees meer »

Donderdag 12 april begint de lente echt: fietsenstalling Knoop opent

20 Maart


Donderdag 12 april opent fietsenstalling Knoop. Drie verdiepingen voor 3.000 gammele barrels, steun en toeverlaten, trouwe mattie's, glimmende trotsen en rammelende bakken direct naast Utrecht Centraal.

De ingang van de nieuwe fietsenstalling is aan de voet van de Moreelsebrug aan de Jaarbeurskant. Je fietst erheen via Croeselaan en dan tussen Rabo en Greenhouse door. Vanuit de stalling loop je met 1 van de twee trappen naar boven en dan via de looproute naar het station.

Lees meer »

Puntjes op de i voor nieuw hotel en woningen aan Jaarbeursplein

19 Maart


Het Jaarbeursplein krijgt een nieuw gebouw: een hotel met 250 kamers en 317 woningen erboven. In april wordt de grond bouwrijp gemaakt om erna te kunnen gaan bouwen.

Wethouder Everhardt, Stationsgebied, tekende maandag 19 maart, samen met de eigenaren van de hotelketen, de heren Van Eijl de uitwerkingsovereenkomst: nu deze overeenkomst getekend is, kan er gebouwd gaan worden. In 2021 moet het gebouw klaar zijn.

Het hotel- en woongebouw komt aan het Jaarbeursplein op de plek van de VIP-parkeerplaatsen voor de Oranjehal van de Jaarbeurs (P5). Het volledige ontwerp wordt binnenkort gepresenteerd.

Lees meer »

Logeerbomen: eindbestemming Croeselaan

14 Maart


Een strook grond tussen de sporen en de Rabobank heeft tot het najaar 28 bomen te logeren. De Croeselaan, tussen Jaarbeursplein en Van Zijstweg, wordt deze lente en zomer heringericht. Wanneer het in het najaar weer plantseizoen is: komen deze bomen op de Croeselaan te staan. De werkzaamheden aan de Croeselaan beginnen maandag 19 maart.

Lees meer »

Meld u aan voor de nieuwsbrief