Fietspad Catharijnesingel wordt tweerichtingsfietspad

7 Februari 2008

Het eenrichtingsfietspad langs de Catharijnesingel, tussen het Smakkelaarsveld en het Moreelsepark, wordt een tweerichtingsfietspad. De aanleg start op maandag 11 februari. De werkzaamheden duren ongeveer drie weken. Met de aanleg van de fietsroute in twee richtingen, komt de gemeente Utrecht tegemoet aan de wensen van fietsers. Zij worden nu nog via het Stationsplein omgeleid.

De eerste week wordt gewerkt aan het gedeelte tussen de Media Markt en de Stationsstraat. Op de ventweg bij het Smakkelaarsveld komt een verkeersdrempel. Daarnaast wordt de plek waar fietsers vanaf de Catharijnesingel richting Vredenburg wachten voor de verkeerslichten, vergroot. Vanaf half februari is het gedeelte tussen de Stationsstraat en de Westerstraat aan de beurt. Als laatste wordt het stuk tussen de Westerstraat en de hoek bij het Moreelsepark aangepast. Het fietspad wordt voorzien van belijning. Begin maart is het fietspad helemaal klaar.

Overlast werkzaamheden 

Van de werkzaamheden kan wat hinder worden ondervonden:

  • Tussen woensdagavond 20 februari 22.00 uur en donderdagochtend 21 februari 06.00 uur wordt de verkeersdrempel aangelegd. Het is dan niet mogelijk om de ventweg voor de Media Markt te gebruiken of hier te parkeren.
  • Tijdens de eerste week zijn de drie invalidenparkeerplekken aan de Catharijnesingel niet te gebruiken.
  • Voor het autoverkeer is gedurende de werkzaamheden slechts één van de twee rijstroken beschikbaar.
  • De in- en uitritten blijven gewoon functioneren. Het fietspad is tijdens de werkzaamheden iets smaller, maar fietsers kunnen de route over de Catharijnesingel gewoon blijven gebruiken.