84m² Graffiti op bouwschutting Vredenburg

8 Februari 2008

Vanochtend heeft de gemeente 84m² graffity bevestigd aan de bouwschutting aan het Vredenburg. De graffity werd in de afgelopen dagen gespoten door vijf jonge Utrechtse graffity-kunstenaars. Zij kregen de opdracht mee geschiedenis, heden en toekomst van het Vredenburg op de zeven panelen te verbeelden.

De graffity werd gespoten door Daan van Ravenstein, Erik de Bruijn en hun drie vrienden die zich graag uitsluitend bij voornaam laten kennen: Robert-Jan B., Jan en Roy. De opdracht heeft een bonte verzameling graffity opgeleverd. Van gedetaileerd figuratief met afbeeldingen van koningen, guillotines en ridderspelen tot en met abstract, futuristisch en kubistisch. De feitelijke plannen voor het Stationsgebied worden verbeeld aan de ‘lange zijde’ van de schutting. Een paneel laat een trein door de gracht, het nieuwe Muziekpaleis en het toekomstige poortgebouw zien.

De bouwschutting aan het Vredenburg blijft tot 2012 staan. In de komende jaren verrijzen achter de schutting een winkel/appartementengebouw, een nieuw Muziekpaleis en een nieuw plein. Tijdens de bouw frissen verschillende vormen van ‘buitenkunst’ van Utrechtse kunstenaars de schutting op.