HC- Trofee schrijfwedstrijd van start

21 April 2008

Ter gelegenheid van het derde Utrechts Literatuur Festival (ULF) organiseert de SLAU (Stichting Literaire Activiteiten Utrecht) ook dit jaar weer de HC-Trofee schrijfwedstrijd voor het beste korte verhaal of het beste gedicht.

De HC-Trofee Schrijfwedstrijd is een jaarlijks terugkerende wedstrijd, in ieder geval tot het nieuwe Stationsgebied van Utrecht een feit is. De schrijfwedstrijd staat dit jaar in het teken van het 7e lustrum van Hoog Catharijne. Deelnemers worden gevraagd een ongepubliceerd literair verhaal van maximaal 2500 woorden of maximaal zeven ongepubliceerde gedichten in te zenden. Deze moeten oorspronkelijk zijn en in het Nederlands geschreven.

De winnaar ontvangt naast een geldbedrag van € 1.000,- de HC-Trofee (Hoog Catharijne Trofee). De Utrechtse kunstenaar Gert de Rijk ontworp deze trofee; een sculptuur met koperen plaquette en inscriptie. Ook wordt er een tweede (€ 500) en derde (€ 250) prijs vergeven. Inzendingen die op enige wijze gerelateerd zijn aan het 35-jarig jubileum van Hoog Catharijne of aan het Stationsgebied dingen bovendien mee naar de speciale extra 4e prijs. Een vijfkoppige jury beoordeelt de inzendingen. De jurysamenstelling is op dit moment nog niet bekend en wordt later bekend gemaakt op www.slau.nl.

Programma voor genomineerden en prijswinnaars

De sluitingsdatum van de wedstrijd is vrijdag 19 september 2008.
Op zaterdagmiddag 18 oktober vindt de poëzie-estafette in Hoog Catharijne voor genomineerden van poëzie plaats.
Op zondag 2 november 2008, tijdens het ULF, worden de prijswinnaars (nummers 1, 2 en 3) bekend worden gemaakt. 
Op zaterdagmiddag 8 november treden de drie genomineerden voor de 4e prijs op.