Bouwschutting Vredenburg tijdelijk open voor fietsen

14 November 2008

Vanaf zaterdag 15 november is het, op zaterdagen en koopzondagen, weer tijdelijk mogelijk om gratis fietsen te parkeren binnen de blauwe schutting op het Vredenburg.

De sloop van een deel van het Muziekcentrum Vredenburg is zo goed als afgerond. Wat nog resteert is het verwijderen van de Gildentraverse. Dit zal na de feestdagen in januari gebeuren. Er wordt nu gewerkt aan het bouwrijp maken van de grond, waar straks als eerste een winkel- en appartementengebouw wordt gerealiseerd door Corio. Deze werkzaamheden laten toe dat de bouwweg achter de blauwe schutting tijdelijk weer gebruikt kan worden voor fietsparkeren.

Vanaf 15 november, op zaterdag tussen 9.00 en 19.00 uur en zondag tussen 12.00 en 19.00 uur, is het mogelijk de fiets achter de schutting te plaatsen. Dit zo lang de werkzaamheden het toelaten. Achtergebleven fietsen op zondag kunnen pas een week later weer worden opgehaald, met risico op beschadiging door de werkzaamheden. Fietsers worden hierover ter plekke geïnformeerd door toezichthouders en informatieborden. De tijdelijke stalling is onbewaakt en toegankelijk vanaf de hoek van het Vredenburg, tegenover de winkels WE en Bijenkorf.