Gemeentelijke kandidaten bestuur Muziekpaleis bekend

15 Januari 2009

Het college draagt mevrouw mr. P.C. (Tineke) Lodders-Elfferich, de heer drs. P.S. (Paul) van Koppen en de heer drs. M. (Michiel) Noy voor als kandidaat bestuursleden voor de stichting Muziekpaleis. De drie kandidaten worden zo spoedig mogelijk formeel benoemd.

Mevrouw Lodders-Elfferich is een ervaren bestuurder. Ze was vicevoorzitter en waarnemend voorzitter van en Eerste Kamerlid voor het CDA. Verder is ze voorzitter van het bestuur van de Stichting Organisatie Oude Muziek Utrecht en was zij voorzitter van de raad van Toezicht Donemus (nu opgegaan in Muziekgroep Nederland). Van Muziekgroep Nederland is zij bestuurslid. Tevens is ze voorzitter van NICAM (Nederlands Instituut voor Classificatie Audiovisuele Media).

De heer Van Koppen is lid van de Raad van Bestuur BMC Groep. Hij is - naast zijn huidige functie -reeds vele jaren werkzaam in het openbaar bestuur. De heer Van Koppen is gespecialiseerd in verandermanagement.

De heer Noy is financieel directeur van NS Poort. Daarnaast zit hij onder andere in de Raad van Toezicht van het Spoorwegmuseum.