Kijken in de grond onder kruising Vredenburg - Catharijnesingel

10 Maart 2009

In de nachten van 10, 11 en 12 maart, met eventueel een uitloop naar vrijdag 13 maart, voert de gemeente Utrecht bij de kruising Catharijnesingel - Vredenburg bodemonderzoek uit. Dit onderzoek is noodzakelijk om straks de Catharijnesingel terug te kunnen brengen met vijf nieuwe bruggen.

Het onderzoek wordt ‘s nachts uitgevoerd om het dagelijkse verkeer, waaronder 2.600 bussen, zo min mogelijk tot last te zijn. We proberen de overlast voor bewoners zoveel mogelijk te beperken.

Op 2009poswerkzaamheden_smakkelaarsveld_communcatie00398.pdf zijn de locaties te zien waar het onderzoek wordt uitgevoerd. Per locatie wordt eerst een gat in de grond geboord. Vervolgens gaat er een sonde de grond in die informatie over onder andere de draagkracht van de bodem naar boven haalt. Er wordt in de regel tussen 00.30 en 06.00 uur gewerkt. Doorgaand verkeer blijft altijd mogelijk.

Bomen

Gelijktijdig met het kijken in de grond, wordt in de nacht van donderdag 12 maart op vrijdag 13 maart een aantal bomen langs de Catharijebaan gekapt. Om welke bomen het gaat is ook op het kaartje te zien. Nadat deze bomen zijn gekapt, start begin mei de aanleg van een nieuw riool. Meer informatie hierover volgt binnenkort.