Nachtelijke werkzaamheden busbaan Smakkelaarsveld

20 Mei 2009

In de nachten van 25 mei en 26 mei wordt de busbaan op het Smakkelaarsveld grotendeels weer op zijn oorspronkelijke locatie gelegd.

Met dagelijks 2.600 bussen en 20.000 fietsers is het Smakkelaarsveld een van de drukste kruispunten in Utrecht. De werkzaamheden vinden daarom ‘s nachts plaats om het verkeer op en rond het Smakkelaarsveld zo min mogelijk te storen. Overlast bij de werkzaamheden aan de busbaan is niet te vermijden, wel proberen we de overlast zoveel mogelijk  te beperken.


Aanleg nieuw kabeltracé en riool

Zodra de busbaan weer op zijn plaats ligt kunt u ook weer langs de busbaan fietsen en aan beide kanten lopen. Bovendien ligt er dan een extra fiets- en looproute over het Smakkelaarsveld.

De werkzaamheden aan het nieuwe kabeltracé verplaatsen zich naar de stoep voor de Media Markt, het Leidseveer en de Catharijnesingel. Hier wordt eerst een stuk nieuw riool gelegd,(dat straks deel uitmaakt van de herstelde Catharijnesingel). Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind dit jaar gereed, zodat dan het nieuwe kabeltracé in gebruik wordt genomen.