Noordertunnel vanaf maandag 13 juli afgesloten

6 Juli 2009

De noordelijke perrontunnel van Utrecht Centraal ondergaat het komende half jaar een metamorfose. Vanaf volgende week maandag (13 juli) t/m 23 augustus is de voetgangerstunnel in zijn geheel afgesloten. De Noordertunnel loopt vanaf de Van Sijpesteijnkade onder de sporen door naar het Smakkelaarsveld. De tunnel krijgt nieuwe plafonds, wanden en vloeren en ook de verlichting wordt verbeterd. 

De bewaakte fietsenstalling aan de Van Sijpesteijnkade is tussen 13 juli en 23 augustus open, maar heeft de helft van de normale capaciteit. Er zijn bewaakte fietsenstallingen in de buurt waar u in deze periode ook uw fiets kunt stallen (Stationsplein en Jaarbeurs). Dit geldt natuurlijk ook voor abonnementhouders

Op 23 augustus gaat de tunnel weer open, er vinden tot eind 2009 nog wel werkzaamheden plaats. Als u gebruikt maakt van deze tunnel om bij uw trein, tram, fiets of bus te komen, kunt u in de periode dat hij dicht is het beste gebruik maken van de looproute via de stationshal. De stationshal is vanaf de binnenstad bereikbaar via Hoog Catharijne en het taxiplatform, vanaf de westkant via het Jaarbeursplein. Het nieuwe interieur van de tunnel is ontworpen door Benthem Crouwel Architekten en past bij het ontwerp van de nieuwe OV-terminal.

kaartje_noordertunnel.pdf
 
>> Heeft u vragen over de werkzaamheden, bekijk dan hier de meest gestelde vragen