The Lunatics brengen Passie voor de Bouwput aan het Vredenburg

6 Augustus 2009

De bouwput aan het Vredenburg is van 16 tot en met 20 september het decor van de voorstelling 'Feniks Prelude' van buitentheatergezelschap The Lunatics. Feniks Prelude is de eerste in de reeks ‘Passie voor de Bouwput’, een reeks activiteiten in de bouwputten in het Utrechtse Stationsgebied.

In de jaren van bouwen en bouwoverlast wil de gemeente Utrecht de bewoners en bezoekers van de stad op sportieve of culturele wijze laten kennis maken met de bouwput.

Feniks Prelude

De plaats waar het nieuwe Muziekpaleis en woon- winkelgebouw De Vredenburg verrijzen is er een met een rijke geschiedenis. Vanaf de vroegste tijd van het bestaan van Utrecht was het Vredenburg een levendige plek. Alle historische gebeurtenissen, gebouwen en figuren hebben in de bodem hun sporen nagelaten. 'Feniks Prelude' geeft het verleden de kans om nog een keer te schitteren. Tegelijkertijd geeft de voorstelling een doorkijk naar de bouw komend najaar.

Tickets

De voorverkoop van kaartjes voor 'Feniks Prelude' is vandaag gestart. Kaarten zijn via deze site of bij VVV Utrecht, Domplein, verkrijgbaar voor € 5 per stuk (excl. servicekosten). De voorstellingen vinden plaats van 16 september tot en met 20 september. Ze starten elke avond om 20.15 uur en duren ongeveer een uur. De bouwput is open vanaf 19.45 uur. De ingang bevindt zich tegenover WE aan het Vredenburg.