Catharijnebak definitief dicht

11 Maart 2010

Vanaf maandag 15 maart 2010 is de Catharijnebak definitief dicht gegaan voor (auto)verkeer. Uiteindelijk komt hier het water van de Catharijnesingel terug, zodat de binnenstad in de toekomst weer helemaal omsingeld is.

De komende tijd wordt de betonnen bak gesloopt en opgevuld met zand. Zo ontstaat er genoeg ruimte om ook alle andere projecten rondom de Catharijnebak uit te voeren én de stad bereikbaar te houden.

Drie rijbanen zorgen er vanaf 15 maart voor dat het Stationsgebied bereikbaar blijft en er gewerkt kan worden. Twee rijbanen lopen van Paardenveld langs Hoog Catharijne naar de Mariaplaats (noord-zuid) en één rijbaan gaat de andere kant op. Zowel de Catharijnebak, Rijnkade als Catharijnekade gaan er voor doorgaand autoverkeer helemaal uit. Ook het Catharijneviaduct bevindt zich straks binnen de bouwhekken zodat het verkeer hier niet meer kan oversteken. Autoverkeer met bestemming Wijk C wordt via de Nieuwekade en de St. Jacobsstraat geleid. Woningen, bedrijven en parkeergarages aan de Catharijnebaan blijven ook na 15 maart bereikbaar.

Voor fietsers, voetgangers en bussen verandert er niet zo veel. De hoofdroutes van en naar het station en de binnenstad blijven open. Wel gaat de oversteek tussen het Smakkelaarsveld en de Lange Koestraat eruit. Op onderstaande kaart kunt u zien hoe de situatie voor autoverkeer er op de Catharijnebaan straks uit ziet. 

sloop Catharijnebak

Lees hier meer over de veranderende verkeerssituatie