Archeologische schatkamer Vredenburg komt tot leven op 21 en 24 april

13 April 2010

De archeologietentoonstelling ‘De Schatkamer van het Vredenburg’ in het Infocentrum Stationsgebied komt twee dagen lang écht tot leven. Op woensdagmiddag 21 april en zaterdagmiddag 24 april staat het Infocentrum helemaal in het teken van archeologie.

Met presentaties, activiteiten voor kinderen, levende historische figuren en veel archeologische vondsten. Leuk en interessant voor jong en oud.

In het Infocentrum Stationsgebied zijn er woensdagmiddag 21 en zaterdagmiddag 24 april archeologen aanwezig die geïnteresseerden alles vertellen over de tentoongestelde vondsten. Historische figuren lopen rond en vertellen over hun leven. Op woensdag om 15.00 uur en zaterdag om 13.30 uur en 15.30 uur zijn er speciale presentaties door stadsarcheoloog Annette Bakker. Aanmelding is niet nodig, maar vol=vol.

Ook worden er vanaf woensdag 21 april nieuwe vondsten getoond die onlangs nog uit de grond zijn gehaald bij de bouwwerkzaamheden aan het Vredenburg.

kambandwever

chirurgijn/magister

Kambandwever en chirurgijn tijdens de eerste bijeenkomst op 21 april

Tentoonstelling verlengd t/m 15 mei

De tentoonstelling ‘De Schatkamer van het Vredenburg’ wordt verlengd en is nog t/m 15 mei te zien. Daarna wordt het infocentrum verbouwd; vanaf 5 juni is de definitieve inrichting te bewonderen.

Op de aparte website www.cu2030.nl/archeologie is alle informatie te vinden over de vondsten in de bouwput van Vredenburg, kun je leuke filmpjes bekijken en meedoen aan een prijsvraag.