Start verbouw kantoren Singelborch tot winkels

19 April 2010

19 april start de verbouw van kantoorgebouw Singelborch aan de Catharijnesingel om gedeeltelijk onderdeel uit te gaan maken van het winkelgebied in Hoog Catharijne.

Hier kunnen o.a. bestaande winkels ondergebracht worden om ruimte te maken voor bouwactiviteiten elders in Hoog Catharijne.

Natuurlijk doen wij er alles aan om mogelijke overlast tot een minimum te beperken. De aannemer zal geregeld een bouwbericht uitsturen om de direct betrokkenen en omwonenden hierover te informeren. De werkzaamheden vinden over het algemeen plaats op werkdagen (maandag t/m vrijdag) tussen 7.00 en 18.00 uur. In de eerste fase van de verbouwing is er aan de buitenkant nog weinig te zien. Het betreft voornamelijk een interne renovatie met sloopwerkzaamheden.

In de tweede fase van het project wordt er gewerkt aan de Stationsstraat. Deze werkzaamheden worden naar verwachting in het derde kwartaal 2010 opgestart. De Stationsstraat wordt grotendeels overbouwd met een vloer op winkelniveau. Deze nieuwe overbouwing biedt ruimte aan winkels over twee lagen en de toekomstige Noordpassage. De Noordpassage is een van de twee passages die het Radboudkwartier in Hoog Catharijne en het toekomstige Entreegebouw aan het Vredenburgplein gaat verbinden. Zolang het Entreegebouw nog niet gereed is, wordt de Noordpassage aan de Catharijnesingel afgesloten met een tijdelijke gevel. De Noordpassage wordt tijdelijk verbonden met het huidige Radboudkwartier om het nieuwe winkelgebied een goede aansluiting te geven op het bestaande Hoog Catharijne.