Dag van de architectuur

Tijdens de Dag van de Architectuur is het Infocentrum Stationsgebied (Vredenburg 40) open tussen 10.00 – 17.30 uur. Voorlichters zijn aanwezig voor een toelichting aan de maquette en het beantwoorden van al uw vragen over de herontwikkeling van het Stationsgebied. Er zijn ook verschillende activiteiten in en rondom het infocentrum, speciaal rondom het thema 'Hergebruik':

• Presentatie architectuurstudio Hertzberger
Een deel van Muziekcentrum Vredenburg is gesloopt. De grote zaal staat er nog en wordt hergebruikt in het nieuwe Muziekpaleis die vijf zalen voor 5000 bezoekers zal herbergen. Architecten van architectuurstudio HH, zowel verantwoordelijk voor het oude als het nieuwe ontwerp, vertellen ín de bouwput over het idee achter het nieuwe ontwerp en de inpassing van de oude zaal. Start rondleidingen vanaf infocentrum Stationsgebied: 10.45 uur, 11.45 uur en 12.45 uur. 

• Rondleiding en expositie Vinkepand
Het onlangs geopende infocentrum Stationsgebied is op zichzelf al een goed voorbeeld van hergebruik. Vroeger stond het monumentale pand bekend als het Vinkepand en was het een warenhuis. De meeste huidige inwoners van de stad kennen het als het Stafhorst- of RAF-pand. Er is een expositie met historisch beeldmateriaal Vinkepand en er zijn om 11.15 en 12.15 uur rondleidingen door het pand.

• Overstappen in het Stationsgebied
Het Architectencafé heeft een onderzoekslab ingesteld die op thematische wijze de transformaties van het Utrechtse Stationsgebied in beeld brengt en de ontwikkelingen in ruimtelijk en historisch perspectief plaatst. De onderzoekers presenteren de resultaten van dit onderzoeklab om 10.30 en om 12.00 uur in het Infocentrum Stationsgebied.

Verder is er tussen 16.30 – 17.15 uur een optreden van 'Captain Hook' als onderdeel van jazzfestival Jazz-a-Palooza.