Taxi's en bussen Utrecht centraal verhuizen

19 Augustus 2010

Dit najaar start de bouw van de nieuwe OV-terminal Utrecht. De voorbereidingen voor de bouw zijn aan de jaarbeurskant van het station al enige tijd zichtbaar. De komende tijd gaat er ook het een en ander veranderen aan de centrumkant.

Het gebied wordt anders ingedeeld om ruimte te maken voor de bouwwerkzaamheden en de weg vrij te maken voor de realisatie van twee busstations, en een volledige nieuwe taxistandplaats. 

Met ingang van 23 augustus verhuizen bushaltes 12, 12a, 13, 24 en 29  naar busstation Zuid (voorheen Streekbusstation). Zonetaxi’s en kiss&ride krijgen een vanaf 1 oktober een nieuwe plek op de locatie van de voormalige sneltramhalte Moreelse Park. Deze tramhalte blijft deels in gebruik als keerperron: trambestuurders veranderen er van rijrichting. Het stationsplateu wordt ingericht als opslagruimte en verdwijnt uiteindelijk. De taxi’s van het stationsplateau verhuizen in oktober 2010 naar het busstation Zuid. Hier mogen alleen taxi's met een keurmerk staan. Taxi's zonder keurmerk gaan naar het Jaarbeursplein.

In 2015 beschikt Utrecht over een geheel nieuw openbaarvervoerknooppunt voor trein, bus, tram en taxi.

Wat er de komende tijd precies allemaal gaat gebeuren lees je hier.