Informatieavond inpassing trambaan in Stationsgebied

15 December 2010

Op maandagavond 17 januari organiseert projectbureau HOVomdezuid een informatieavond over de inpassing van de trambaan in het Stationgebied.

Ontwerp begin- en eindstuk Uithoflijn open voor inspraak
Het college heeft het voorontwerp voor het begin- en eindstuk van de trambaan naar De Uithof vrijgegeven voor inspraak. Dit ontwerp gaat ervan uit dat de tram start aan de binnenstadzijde van de nieuwe OV-terminal van het Centraal station en eindigt bij de P+R De Uithof. In januari 2010 is het voorontwerp voor het middengedeelte al vastgesteld. Voor het ontwerp in het Stationsgebied en doortrekken naar P+R was nader onderzoek nodig. Dat is afgerond zodat nu ook voor het begin- en eindstuk een voorontwerp is gemaakt.

Op 17 januari 2011 om 19.30 uur volgt een informatieavond voor geïnteresseerden in het Infocentrum Stationsgebied, Vredenburg 40. Het voorontwerp brengt in beeld hoe de trambaan gaat lopen en hoe deze veilig wordt ingepast in de omgeving. Bewoners en andere belanghebbenden kunnen reageren tijdens de inspraakperiode. Die loopt van 23 december 2010 tot en met 2 februari 2011. De Uithoflijn wordt de eerste nieuwe tramlijn van het regionale tramnetwerk van de regio Utrecht.

Deze informatiavond wordt georganiseerd door het projectbureau HOVomdezuid.

Meer weten? www.utrecht.nl/hovomdezuid