Eerste Schouw van het nieuwe jaar

19 Januari 2011

De 24e Schouw over het Stationsgebied vond gisteren plaats om 19.30 uur. Er kwamen zo'n 70 geïnteresseerden op de informatieavond af.

De avond begon met een presentatie van schade-expert Fred Pannekoek. Hij verricht trillingsmetingen in het Stationsgebied en verzamelt de gegevens van de metingen. Pannekoek vertelde hoe een trillingsmeter werkt, wat voor soort schades er mogelijk zijn en hoe er metingen gedaan worden in het Stationsgebied. 

Verder was er een presentatie over de werkzaamheden in het Stationsgebied. Van Nederlands kortste snelweg, de Catharijnebaan, is bijvoorbeeld weinig meer te zien. Aannemer Heijmans bouwt de komende maanden aan vloer in de expeditiekelder van het MuziekpaleisVoorlopig blijft het 'bouwkranenlandschap' zoals het is.  

 

In de Catharijnebak is een muur gebouwd en water omhoog gepompt om op de rest van de Catharijnebak droog te kunnen werken. Bij het Smakkelaarsveld worden 3500 fietsenrekken bijgeplaatst waardoor het totaal aantal fietsparkeerplekken op 6000 komt. Op de van Sijpensteijnkade zijn inmiddels ook extra fietsenrekken geplaatst –voorheen waren dit autoparkeerplaatsen. Het tekort aan stallingsruimte wordtegengegaan door meer rekken bij te plaatsen maar ook door  de handhaving op weesfietsen. Zo zijn er bij de laatste weesfietsenactie 1500 fietsen weggehaald waardoor er weer meer plekken vrijkomen.

 

Aan de westkant van het Station, rondom het Beatrixgebouw worden vanaf februari kabels en leidingen verlegd. De sloop van de sporthal laat nog even op zich wachten, er moet nog meer asbest worden verwijderd dan vantevoren gedacht. Het Station en het theater blijven gewoon bereikbaar tijdens alle werkzaamheden.

 

Meer info vindt u op de werkzaamhedenpagina. De volgende Schouw wordt gehouden dinsdag 15 maart 2011.