Startschot bouw OV-terminal

25 Januari 2011

Op 24 januari gaven Minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen, burgemeester Aleid Wolfsen, president-directeur van ProRail Bert Klerk en president-directeur van NS Bert Meerstadt en de twee CU kids Jasper en Milan het startschot voor de bouw van de nieuwe OV-terminal.

Trein, bus en taxi komen in de toekomst onder één dak zodat reizigers moeiteloos kunnen overstappen. 

Hieronder wat beelden en een filmpje van de officiele starthandeling en de bijeenkomst vooraf. Klik op de afbeelding voor een vergoting. Bekijk ook de 3D animatie OV-terminal en een filmpje waarin de fasering van de bouw wordt toegelicht.
 


 

Het centraal station van Utrecht is al jaren te klein voor het aantal reizigers en toe aan een modern jasje. Het station is destijds gebouwd voor zo’n 35 miljoen reizigers per jaar. Op dit moment maken jaarlijks al 65 miljoen mensen gebruik van het station. Dit aantal zal in de toekomst alleen nog maar toenemen.

ProRail werkt met de winkel open

Treinen blijven rijden en letterlijk blijven ook alle winkels op de stations open. Reizigers zullen flink wat merken van de grote verbouw. De gezamenlijke partners doen er alles aan om overlast zoveel mogelijk te voorkomen en reizigers goed op de hoogte te houden van mogelijke perronwijzigingen voor vertrek en aankomst van treinen.

Stations van de toekomst

De komende jaren heeft ProRail een aantal grote stations in verbouw. De stations worden klaargemaakt voor de toekomst. Ze worden groter om de verwachte groei van reizigers aan te kunnen. Moderne OV terminals worden het, waar de trein naar Parijs en de bus naar de buitenwijk onder één dak komen.