Taxiplatform vanaf maandag gesloten voor taxi's en auto's

27 Januari 2011

Het taxiplatform bij Utrecht Centraal sluit aanstaande maandagochtend 31 januari definitief voor auto's en taxi's. De voetgangersroute van en naar de tram blijft voorlopig wel in gebruik.

Wil je iemand ophalen of wegbrengen, kun je met de auto terecht op de nieuwe kiss & ride-plaatsen op het Stationsplein. Op de plaats waar voorheen tramhalte Moreelsepark was. Hier vind je ook de regio- en zonetaxi. Kort parkeren is mogelijk in de parkeergarages van Hoog Catharijne.

De nieuwe taxistandplaats bevindt zich op Busstation Zuid, tegenover de (rol)trapopgang naar het Centraal Station en Hoog Catharijne. Taxi's maken gebruik van slagbomen en het systeem dat voor de invoering van het nieuwe keurmerk Taxikeur Utrecht is aangelegd. Dit kwaliteitskeurmerk voor taxi's wordt later dit jaar ingevoerd.

Bekijk de plattegrond waarop alle nieuwe halteplekken zijn aangegeven.

Bouw OV-terminal

Het gebied tussen de sporen en Hoog Catharijne wordt anders ingericht, om de bouw van de nieuwe OV-terminal mogelijk te maken. Er komt een bouwterrein waar onder meer een hoge kraan komt te staan voor de eerste sloop- en bouwwerkzaamheden. Het taxiplatform krijgt een nieuwe functie: het wordt een tijdelijke opslagruimte voor de winkels in de stationshal. Ook de KLPD-post die nu nog in de stationshal zit, krijgt hier een tijdelijke ruimte. Later wordt het platform helemaal gesloopt om plaats te maken voor het nieuwe Stationsplein oost: de nieuwe hoofdentree van de OV-terminal.