Nachtelijke werkzaamheden op kruising Vredenburg/Catharijnesingel

11 Februari 2011

Update, dd 16/02: de werkzaamheden zijn succesvol afgerond in de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 februari.  Vier nachten minder hinder dus.

In de nachten van maandag 14 februari, dinsdag 15, woensdag 16, maandag 21, dinsdag 22 en woensdag 23 februari worden er ‘s avonds en ‘s nachts boringen verricht op de kruising Catharijnesingel/Vredenburg. Er wordt gewerkt tussen 20.00 en 06.00 uur.

Wat merk je hiervan?
Het geluid van de vrachtwagen die de boringen uitvoert is niet harder dan het geluid van een gemiddelde stadsbus die voorbij rijdt.

Alle loop-, fiets-, bus- en autoroutes blijven begaanbaar, soms met een afzetting van een rijstrook. De werkzaamheden worden ‘s nachts uitgevoerd omdat er dan minder verkeer is, en overdag alle fiets, loop en rijbanen nodig zijn om te voorkomen dat het verkeer vastloopt.

Waarom boren?
De boringen en sonderingen worden uitgevoerd om een beeld te krijgen van de stabiliteit van de bodem i.v.m. de bouw van de toekomstige Vredenburgknoopbruggen en de tunnel naar de parkeergarage onder het Vredenburg. En om precies te weten hoe dik de fundatie is van de voormalige brug uit 1908 over de Stadsbuitengracht.