Finale CU-Factor op Culturele Zondag 'Utrecht danst'

19 Mei 2011

De droom van Youssra, Rachelle, Naomi en Alyna wordt werkelijkheid. De vier meiden van basisschool De Kameleon deden in 2010 mee aan de dromenwedstijd van het CU Kidsfonds. Ze bedachten een talentenjacht voor kinderen van scholen in en rond het Stationsgebied; de CU-Factor.

Hun droomevenement komt er, op 29 mei tijdens de Culturele Zondag 'Utrecht danst'. Vijf dansgroepjes strijden dan op het Vredenburg om de CU kidsaward en tickets voor de X-factor. Onder de vlag van het CU Kidsfonds realiseren de vijf ontwikkelende partners in het Utrechtse Stationsgebied -Cório, Jaarbeurs, NS, ProRail en Gemeente Utrecht- dromen van Utrechtse kinderen. Dit jaar gebeurt dat met een danswedstrijd voor kids uit groep 6, 7 en 8.   

Stemmen

De kids filmden hun dansmoves en zonden hun clips in. Op www.kidsfonds.nl kon iedereen de afgelopen weken stemmen op zijn/haar favoriete fimpje. De inzenders van de vijf filmpjes met de meeste stemmen staan op 29 mei op het hoofdpodium op het Vredenburg en één van hen wint de CU Kidsaward en tickets voor de X-factor. 'So you think you can dance'-winnaar Floris Bosveld presenteert de finale en laat natuurlijk ook zijn dansmoves zien.

Jury

De jury van de CU dance-battle op 29 mei, bestaat uit Paul van Vlijmen (voorzitter CU Kidsfonds en directeur Spoorwegmuseum), Agnes Algera (danseres en voorlichter Stationsgebied) en Sushma Bhatti (danslerares voor Utrechtse welzijnsorganisatie en queen zomercarnaval Rotterdam) en de vier bedenksters van de wedstijd. Zij bepalen wie er vandoor gaat met de prijs.


Utrecht danst

Utrecht is op 29 mei één grote dansvloer. Naast de finale van de CU-factor is er op het Vredenburg nog veel meer te doen voor kinderen. Tussen 13.00 uur en 17.00 uur zijn er o.a. workshops breakdance, hiphop, basketbaldans en een silent rollerdisco. Ook op het Domplein, de Mariaplaats en andere plekken in Utrecht wordt de hele dag gedanst.

Meer info over de Culturele Zondag 'Utrecht danst'
Meer info over het CU Kidsfonds en de CU-Factor.