Verbouwing stationshal Utrecht Centraal echt van start

18 Augustus 2011

Vanaf vrijdagavond 19 augustus gaan reizigers echt merken dat Utrecht Centraal wordt verbouwd. Die avond worden de eerste bouwschuttingen geplaatst om het werkterrein af te zetten.

Op 30 augustus is het hele bouwterrein afgezet en blijft de situatie een jaar lang onveranderd. 

Dit eerste werkterrein wordt gebouwd in de hoek van de voormalige bloemenwinkel Vogelpoel – Katreinetoren – spoor 5/7. De sporen 5/7 en de Katreinetoren blijven bereikbaar. De KLPD wordt op termijn verplaatst en de AH to go wordt gesloten maar tot het zover is blijven ook zij bereikbaar.

Dit betekent dat de doorgangen krapper worden en dat looproutes aangepast worden. Komend vanaf Hoog Catharijne is het reisadvies als volgt: voor spoor 8 t/m 19 zoveel mogelijk rechts aanhouden in de hal. Het werkterrein ligt dan aan de linkerhand en aan de rechterhand zijn de winkels van o.a. De Broodzaak en Starbucks. Voor spoor 5/7 links aan houden. De route loopt dan tussen de voormalige bloemenwinkel van Vogelpoel en het werkterrein door. Door tijdig voor te sorteren, voorkomen we opstoppingen en irritatie. Spoor 4 is vanaf 30 augustus alleen nog te bereiken via de (rol)trappen naar de sporen 1, 2 en 3.

De stationshal wordt in stappen verbouwd. Na deze eerste fase volgen nog 4 fasen. Wilt u weten hoe deze bouw precies in zijn werk gaat? Bekijk dan de faseringsfilm van de OV-terminal!