Pannenbier voor Muziekpaleis

24 Augustus 2011

Op dezelfde plek waar vroeger Muziekcentrum Vredenburg stond, worden de contouren van het nieuwe Muziekpaleis steeds duidelijker. Vandaag viert aannemer Heijmans met de direct betrokkenen het klassieke pannenbierfeest, vanwege het bereiken van het hoogst gebouwde punt.

Wethouder Everhardt bedankte de bouwers van het Muziekpaleis in de bouwput onder de toekomstige popzaal. "Het Muziekpaleis is niet zo maar een gebouw. Het is een gebouw dat veel vraagt van jullie vakmanschap, een complex gebouw dat midden in een propvolle stad gebouwd moet worden. Jullie bouwen aan een icoon voor Utrecht dat ook nog eens uniek is voor Nederland vanwege de combinatie van de oude grote zaal en nieuwe zalen", aldus de wethouder.

In het nieuwe gebouw komen vijf zalen voor pop, jazz, klassiek, cross-over en kamermuziek. Onder supervisie van Herman Hertzberger tekenden Jo Coenen, Thijs Asselbergs en NL Architecten voor het ontwerp. Oplevering van het nieuwe Muziekpaleis is in 2013.

Hieronder een korte impressie van de viering van het bereiken van het hoogste punt. Klik op de foto voor een vergroting. Foto's: Merijn van der Vliet.