Grondonderzoek Vredenburgviaduct

26 Augustus 2011

Vanaf aanstaande maandag 29 augustus wordt twee weken lang een deel van de grond onder het Vredenburgviaduct onderzocht. Vanwege het vele bus- en fietsverkeer, wordt er doordeweeks tussen 22.00 en 06.00 uur gewerkt.

Grondonderzoek
De bouw van het Muziekpaleis vordert gestaag. Deze week is het hoogste punt van 45 meter bereikt. Het nieuwe muziekgebouw krijgt straks een aparte expeditietunnel vanaf de Catharijnesingel. Hierdoor hoeven vrachtwagens straks niet meer op straat te laden en lossen, maar vindt dit in de kelder van het gebouw plaats. Voorafgaand aan de aanleg van de expeditietunnel moet eerst de ondergrond goed in kaart worden gebracht. Tijdens het onderzoek wordt onder meer gekeken of er hier nog puin, onbekende kabels en leidingen, of mogelijk restanten van eerdere bebouwing (zoals kasteel Vredenburg) in de grond liggen.

's Nachts werken
Aangezien de werkzaamheden overdag teveel overlast veroorzaken voor het vele bus- en fietsverkeer, wordt het werk tussen 22.00 en 06.00 uur uitgevoerd. Tijdens het werk blijft er voldoende ruimte over voor al het doorgaande verkeer, dat zal worden begeleid door verkeersregelaars.