Fietspad Catharijnesingel 10 weken lang afgesloten

2 September 2011

Auto's werden al omgeleid, vanaf 5 september moeten ook fietsers een stukje omrijden. Doorgaand fietsverkeer rijdt straks ter hoogte van Hoog Catharijne tien weken lang via het Stationsplein door het Stationsgebied heen.

Werkzaamheden
Op en rond de Catharijnesingel wordt in een intensief gebruikt gebied, gewerkt aan een aantal grote en complexe projecten. Zo wordt in de Stationsstraat al geruime tijd gewerkt aan de vernieuwing van Hoog Catharijne. De straat wordt overbouwd om zo onderdeel uit te gaan maken van het winkelgebied van Hoog Catharijne. In de laatste fase van dit werk worden er vanaf 5 september – gedurende 10 weken - verdiepingsvloeren en een dak aangebracht. Hiervoor is tijdelijk een bouwkraan nodig, die op de hoek van de Catharijnesingel – Stationsstraat midden op het fietspad komt te staan. Omdat er op straat onvoldoende ruimte overblijft om naast de voetgangers ook de fietsers direct om te bouwkraan heen te leiden, wordt de Catharijnesingel tijdelijk afgesloten voor al het fietsverkeer. Doorgaand fietsverkeer wordt vanaf 5 september tien weken lang omgeleid over het Stationsplein. Via deze route blijven alle bestemmingen (o.m. de fietsenstalling Laag Catharijne) bereikbaar.
De omleidingsroute wordt met verkeersborden op straat aangegeven. Op diverse plekken zullen ook verkeersregelaars staan om fietsers de weg te wijzen.

Fietsklemmen
Op het Stationsplein, ter hoogte van de stationstraverse, worden op woensdag 21 september een aantal fietsklemmen verwijderd. Dit is nodig zodat vrachtwagens gebruik kunnen gaan maken van de inrit naar de Westerstraat. De fietsen in deze klemmen krijgen een label en als ze er de 21e nog staan, naar het fietsdepot aan de kanaalweg gebracht. Op het Smakkelaarsveld zijn extra fietsklemmen geplaatst.

Onderstaande luchtfoto laat de omleidingsroute via het Stationsplein zien.