Andere route voor auto- en vrachtverkeer naar Hoog Catharijne

14 Oktober 2011

Vanaf maandag 17 oktober rijdt het vrachtverkeer en een deel van het autoverkeer op een andere manier naar Hoog Catharijne. Via de kant van het station (Stationsplein) zijn straks een deel van de parkeergarages en de expeditiestraat bereikbaar.

Op de Catharijnesingel worden vanaf augustus kabels en leidingen gelegd en herschikt. Dit heeft gevolgen voor het verkeer. Zo rijdt een deel van de automobilisten en het vrachtverkeer vanaf aanstaande maandag via de kant van het station naar de parkeergarages en de expeditiestraat van Hoog Catharijne. Doorgaand autoverkeer rijdt bij de Mariaplaats onderlangs via de bak.

Kabels en leidingen
Onder de grond is het nu een spaghetti aan kabels en leidingen: voor gas, telecom, water en electriciteit. In de toekomst moeten alle verschillende buizen keurig gerangschikt in de grond liggen. Na de kabels wordt er een nieuw riool aangelegd. Het riool komt op behoorlijke diepte in de grond en ligt straks parallel aan het water van de Catharijnesingel, dat in de toekomst hier weer stroomt.
Vanaf maandag 17 oktober zijn de telecompartijen met hun kabels aan de beurt. Tot medio december krijgen zij de ruimte om hier al hun kabels te leggen en te herschikken. Begin volgend jaar is de gemeente aan zet met het aanleggen van het nieuwe riool. Hoe het verkeer dan het best kan rijden wordt de komende tijd onderzocht.

Nachtwerk en omleidingen
Aanstaand weekend (15-16 oktober) worden er op de hoek Catharijnesingel – Moreelsepark ook kabels en leidingen gelegd en herschikt. Dit werk wordt 's nachts en in het weekend uitgevoerd om het vele bus-, auto- en fietsverkeer niet te veel te hinderen. Toch moet het verkeer dit weekend wel rekening houden met omleidingen van en naar het Centraal Station.

Onderstaande luchtfoto geeft de nieuwe route vanaf 17 oktober weer