Nachtwerk op het Vredenburg

21 Oktober 2011

Aanstaande maandag 24 oktober wordt er ‘s nachts doorgewerkt aan het Muziekpaleis. Grote stukken staal worden met bijzonder transport aangevoerd en er wordt een tijdelijke hijskraan opgebouwd.

Dit gebeurt ‘s nachts om de veiligheid van de omgeving rondom het bouwterrein te kunnen waarborgen. Het staal wordt vanaf middernacht door middel van drie grote bijzondere transporten aangevoerd. Bij elkaar gaat het om meer dan 50 ton staal. In de regel vinden dit soort grote transporten alleen ‘s nachts plaats, omdat ze overdag het verkeer teveel hinderen. Gelijktijdig bouwt de aannemer op het bouwterrein een zware mobiele hijskraan op, die de stukken staal direct van de vrachtwagens tilt en achter de bouwschutting neerlegt.

Zodra de stukken staal aan elkaar zijn gemonteerd wordt het geheel in de week van 14 november aan de ‘achterkant’ van het Muziekpaleis op zijn plaats gehesen. Hiervoor worden meerdere bouwkranen tegelijk ingezet. Dit werk vindt ook gedeeltelijk ‘s nachts plaats. Meer informatie over wanneer er die week precies ‘s nachts gewerkt wordt verschijnt binnenkort op deze site.

Overlast
Tijdens het aanvoeren van het staal en het opbouwen van de kraan, schijnen er bouwlampen op de bouwput en kan er geluid van vrachtwagens, machines en bouwkranen te horen zijn.

Vredenburg bij nacht. Bron: Deek Fotografie