Parkeergarage Jaarbeursplein sluit per 01/01/2012

14 November 2011

De parkeergarage aan het Jaarbeursplein sluit per 1 januari 2012. Alle auto's moeten daarom op 31 december 2011 voor 23.00 uur uit de garage verwijderd zijn. De sluiting van de parkeergarage is nodig om in de eerste maanden van 2012 de garage te kunnen slopen.

Waarom sloop parkeergarage?

Op de plek van de huidige garage wordt vanaf medio 2012 gebouwd aan de tijdelijke eindhalte van de tram. De eindhalte van de tram uit Nieuwegein/IJsselstein verhuist namelijk begin 2013 van de oost- naar de westkant van het station om aan de oostzijde ruimte te maken voor de bouw van de OV-terminal en diverse andere projecten.

Parkeeralternatieven

Vanaf 2015/2016 kunt u terecht in een nieuwe ondergrondse parkeergarage onder het Jaarbeursplein. In de tussenliggende periode kunt u gebruikmaken van diverse alternatieven, zoals de P+R-locaties aan de rand van de stad (voor 4 euro reist u dan met maximaal vijf personen vanaf de parkeerlocatie met de bus of sneltram naar het centrum en terug), het parkeerterrein van de Jaarbeurs en de parkeergarages aan de andere kant van het spoor. Op het kaartje van de flyer ziet u de locaties van de alternatieve parkeermogelijkheden. Gasten van het NH-hotel kunnen straks parkeren naast het hotel.