Spoor 5 weer in gebruik vanaf 5 maart

27 Februari 2012

De bouw van de nieuwe perronkap boven spoor 5 en 7 gaat een volgende ronde in. De afgelopen twee maanden is spoor 5 afgesloten geweest om de perronkap te bouwen.

Spoor 7 was wel beschikbaar voor reizigers. Vanaf maandag 5 maart is de situatie omgekeerd: dan is spoor 5 weer in gebruik en is spoor 7 afgesloten. Dit blijft zo tot juni 2012, dan is het werk op het derde perron af en heeft het station drie nieuwe perronkappen.

Reisinformatie

De verandering heeft weinig invloed voor reizigers. De treinen die nu op spoor 7 stoppen en vertrekken, doen dit vanaf maandag 5 maart op spoor 5. Het perron zal smaller zijn dan normaal, net zoals nu nog het geval is bij spoor 7. Dit kan tijdens de spits zorgen voor extra drukte op het perron. Reizigers die vanaf maandag uitstappen op spoor 5 en moeten overstappen naar een ander perron of naar de uitgang van het station willen, kunnen ook gebruik maken van de Noordertunnel.

Vervanging perronkappen

ProRail en NS vervangen de perronkappen van drie perrons op Utrecht Centraal. De nieuwe perronkappen zijn gemaakt van staal en lichtdoorlatend gebogen glas met daarin zonnecellen verwerkt. Bij twee perrons zijn de nieuwe perronkappen al klaar: het perron langs spoor 11 en 12 en het perron langs spoor 8 en 9.