Nieuwe water- en gasleiding Croeselaan

7 Juni 2012

Vanaf maandag 11 juni werken Vitens en Joulz aan een nieuwe warmte- en gasleiding in de Croeselaan, vanaf het Westplein tot aan het Veemarktplein.

De werkzaamheden duren zo’n 8 weken. Tijdens deze weken worden fietsers en voetgangers omgeleid.

Verplaatsen water- en gasleiding

De water- en gasleiding in de Croeselaan, van het Westplein tot aan het Veemarktplein, worden vervangen om de toekomstige ontwikkelingen op en rond het Jaarbeursplein mogelijk te maken. Er wordt overdag gewerkt, van 7.00 uur tot 19.00 uur. Eerst worden nieuwe leidingen gelegd en kunnen deze worden aangesloten. Daarna worden de oude leidingen weggehaald.

Omleiding voor fietsers en voetgangers

De warmte- en gasleidingen komen onder de stoep en het fietspad, voor de kantoren aan de Croeselaan. Om het werk goed en veilig te kunnen uitvoeren worden fietsers en voetgangers tijdens het werk omgeleid via de stationskant van de Croeselaan. Voetgangers en fietsers naar de kantoren aan de Croeselaan kunnen tijdens de werkzaamheden oversteken bij de Graadt van Roggenweg. Bezoekers van de Jaarbeurs kunnen gewoon gebruik blijven maken van de oversteekplaats tussen het Beatrixgebouw en de Jaarbeurs. Deze oversteekplaats wordt slechts enkele meters verlegd. Tijdens de eerste dagen van de omleiding worden er verkeersregelaars ingezet.

Auto’s en bussen

De parkeerterreinen van bovengenoemde bedrijven blijven tijdens de werkzaamheden toegankelijk. Bussen kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik blijven maken van de Croeselaan. De bushalte van lijn 1 wordt tijdens de werkzaamheden een stukje verplaatst, richting Jaarbeursterrein.

Op dit kaartje zijn de werkzaamheden en de omleidingsroute aangegeven.

kaartje werkzaamheden en omleidingsroute Croeselaan