Deze zomer werk aan de perrons van Utrecht Centraal

9 Juli 2012

Deze zomer wordt er gewerkt aan het perron van spoor 18 en 19. Vanaf maandag 9 juli is spoor 19 afgesloten, vanaf maandag 16 juli zijn de sporen 18 en 19 allebei voor vijf weken afgesloten.

Veel treinen komen en vertrekken dus tijdelijk vanaf een ander perron. Vanaf maandag 20 augustus zijn spoor 18 en 19 weer in gebruik. Diezelfde dag starten de werkzaamheden op het perron van spoor 14 en 15. Die werkzaamheden duren tot vrijdag 5 oktober.

ProRail voert op beide perrons min of meer dezelfde werkzaamheden uit. Er worden liftschachten geplaatst, bakken gemaakt voor de nieuwe roltrappen, het skelet van de trapoverkapping voor de nieuwe trappen wordt gebouwd en in de perrons worden technische ruimten gebouwd. Aan de noordkant wordt de fundering voor de uitbreiding van de stationshal gebouwd.

Bij het perron van spoor 18/19 krijgt de trap definitieve treden en wordt de oude trap gesloopt. Bij spoor 14/15 wordt aan de noordkant de stevige basis voor een torenkraan gebouwd. Begin 2013 wordt de torenkraan die nu nog op het bouwterrein aan de westkant van het station staat verplaatst naar het perron van spoor 14/15.