Nieuw deel stationshal Utrecht Centraal bijna open

Nieuwe looproute Utrecht Centraal

31 Januari 2013

Op zondag 3 februari gaat op Utrecht Centraal een nieuw deel van de stationshal open. Dit gedeelte bevindt zich tussen de huidige hal en het Beatrix Theater. De Jaarbeurstraverse gaat op 3 februari dicht. De looproute tussen de stationshal en het Jaarbeursplein gaat voortaan via het nieuwe deel van de hal. Op de plattegrond hierboven is de nieuwe looproute te zien.

Grote hal met winkels en voorzieningen

Het nieuwe deel van de stationshal heeft een oppervlak van ongeveer 4.000 vierkante meter. Erboven bevindt zich een deel van het golvende dak, dat uiteindelijk boven de gehele stationshal komt.

Aan beide zijden van de nieuwe hal zijn winkels en voorzieningen. Een aantal van de winkels is definitief, andere zijn tijdelijk. Dit heeft te maken met de verdere verbouwing van de stationshal. Het nieuwe deel van de stationshal heeft dus nog niet de definitieve inrichting.

Jaarbeurstraverse gaat dicht en wordt afgebroken

Vanaf zondag 3 februari is de Jaarbeurstraverse, de vertrouwde looproute tussen de stationshal en het Jaarbeursplein, dicht. De bouwers beginnen dan met de sloop ervan. Daarna maken ze op deze plek weer een nieuw deel van de stationshal.