Gemeente Utrecht zoekt partner voor ontwikkeling Noordgebouw

12 April 2013

De gemeente Utrecht is op vrijdag 12 april gestart met de openbare verkoopprocedure voor de ontwikkeling van het Noordgebouw in het Stationsgebied van Utrecht.

Ontwikkelaars, vastgoedgebruikers, beleggers, bouwers en/of exploitanten krijgen de unieke kans om op een zichtlocatie aan het spoor het Noordgebouw te realiseren. De locatie biedt de mogelijkheid om uiteenlopende functies samen te brengen zoals winkels, (flexibele) kantoorruimte, hotel, recreatie en/of wonen.

Victor Everhardt, wethouder Stationsgebied van de gemeente Utrecht: “In een tijd waarin veel steden moeten kiezen voor het stopzetten van ontwikkelingen, werkt Utrecht juist door aan de grootste binnenstedelijke herontwikkeling van Nederland. Dat doen we omdat we weten dat ook de markt in dit gebied wil investeren. Er is nog steeds behoefte aan multifunctionele binnenstedelijke ontwikkelingen op goed bereikbare locaties. Bovendien is het investeringsrisico te spreiden omdat het mogelijk is ontwikkeling en realisatie te faseren. Marktpartijen krijgen met het Noordgebouw een unieke kans in het Utrechtse Stationsgebied.”

De gemeente geeft geïnteresseerde partijen de ruimte om met een creatieve en specifieke invulling te komen voor het perceel. Ter inspiratie wordt het concept ‘Urban Hub’ meegegeven. Een Urban Hub biedt de mogelijkheid om verschillende functies, zoals reizen, werken, wonen, winkelen, verblijven en ontspannen, te integreren. Het Noordgebouw wordt zo een centrale ontmoetingsplek met een belangrijke schakelfunctie binnen het Stationsgebied Utrecht.

Op www.cu2030.nl/noordgebouw staat alle informatie over de ligging en de mogelijkheden van het gebouw. Ook kunnen partijen op deze plek hun interesse kenbaar maken.