Dag van de Architectuur - zaterdag 22 juni

17 Juni 2013

Op de Dag van de Architectuur geven architecten toelichting op hun ontwerpen en kunt u ze de hemd van het lijf vragen. In heel Utrecht zijn activiteiten en natuurlijk ook in het Stationsgebied.

Stationsgebied Architectenestafette, locatie: Infocentrum Stationsgebied

2030 Lijkt nog ver weg. Toch begint de grootscheepse transformatie van het Stationsgebied steeds meer vorm te krijgen. Het eerste deel van de nieuwe OV Terminal is open. Het casco van het Stadskantoor en het Muziekpaleis rijzen statig op uit de immense bouwput. En de vernieuwing van winkelcentrum Hoog Catharijne krijgt met de dag meer vorm. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het ontwerp voor de Rabobrug, de Bibliotheek++, de openbare ruimte langs de Catharijnesingel, het Jaarbeurs- en het Westplein. De architecten die werken aan het Stationsgebied presenteren u in twee estafettes (OOST en WEST) hun ontwerpen, in het Infocentrum Stationsgebied, Vredenburg 40,

11u tot 12u Architectenestafette OOST

Rapp&Rapp Architecten presenteren het ontwerp voor Bibliotheek++. Op het Smakkelaarsveld maken fietsenstallingen plaats voor een futuristisch openbaar gebouw met culturele voorzieningen. OeverZaaijer Architecten tonen hoe Nieuw Hoog Catharijne vorm begint de krijgen. Het ingenieursbureau van de gemeente Utrecht werkt momenteel aan de openbare ruimte langs de Catharijnesingel, Vredenburgknoop en Smakkelaarsveld en geeft u alvast een voorproefje. Aansluitend kunt u mee met een rondleiding door Stationsgebied Oost.

13.30u tot 14.30u Architectenestafette Stationsgebied WEST

Blikvanger aan de westkant van het station is het nieuwe Stadskantoor. De bouw van Stationsplein West is in volle gang. Kraaijvanger.Urbis laat u vast zien hoe het plein er volgend jaar uit komt te zien. Ook het Jaarbeursplein zal een make-over krijgen, naar een ontwerp van het Utrechtse bureau OKRA Landschapsarchitecten. CEPEZED Architecten presenteren het ontwerp voor de Rabobrug, die over enkele jaren een belangrijke fiets- en voetgangersverbinding zal zijn tussen Utrecht-Oost en West. Aansluitend kunt u mee met een rondleiding door Stationsgebied West.

Er is die dag nog veel meer te doen in Utrecht, kijk op aorta.nu voor het volledige programma.