Tot 29 september ’s avonds wijzigingen op en rondom Busstation Oost

2 September 2013

Van 2 tot 29 september vertrekken tussen 20.00 en 01.00 uur enkele bussen op busstation Oost van een andere locatie en is er een alternatieve lift tussen busstation Oost en de stationshal (en vice versa).  Dit heeft te maken met de bouw van de tijdelijke toegang naar het nieuwe deel van de stationshal.

Behalve de sluiting van Busstation Noord per 2 september. Zijn er in september ook een aantal (tijdelijke) wijzigingen in de looproutes van en naar Busstation Oost.

In augustus en september werkt ProRail aan de centrumkant van het station aan een tijdelijke entree naar het nieuwe gedeelte van de stationshal. De entree komt boven de busbaan en bestaat uit een uitbreiding van het huidige bordes. In de tweede week van september lopen reizigers al over het uitgebreide bordes naar het station.

’s Avonds en in het weekend verplaatsing van enkele bussen op busstation Oost

Omdat de uitbreiding van het bordes boven een in dienst zijnde busbaan wordt gebouwd, kan een groot deel van de werkzaamheden vanwege de veiligheid alleen 's nachts plaatsvinden. Vanaf 2 september wordt er ook ’s avonds gewerkt, bussen worden dan omgeleid. Enkele bussen worden ´s avonds en in het weekend verplaatst, zie hiervoor de plattegrond.

‘s Avonds een alternatieve lift tussen stationshal en busstation Oost

Vanwege de werkzaamheden aan het bordes kunnen er vanaf 2 september 's avonds en ’s nachts ook geen reizigers doorlopen onder het bordes in aanbouw. Dit betekent dat de lift die te vinden is op het huidige bordes  vanaf 2 september tot 10 september tussen 20.00 en 01.00 uur niet in gebruik is. Reizigers kunnen onder begeleiding gebruik maken van een alternatieve lift, namelijk de lift bij spoor 4.  Reizigers lopen dan via een afgeschermd gedeelte van het bouwterrein naar de lift bij spoor 4. Deze route wordt aangegeven en er zijn (tot 10 september) begeleiders aanwezig. Voor reizigers die vanuit de stationshal met de lift naar busstation Oost willen geldt de route ook, maar dan omgekeerd.

Sluiting bustraverse in de tweede week van september

Om vanaf het (straks uitgebreide) bordes de aansluiting naar de nieuwe stationshal te kunnen maken, is vanaf de tweede week van september de bustraverse tussen busstation Oost en de stationshal overdag en ’s avonds dicht.  De roltrappen en de trap daartussen zijn afgesloten. De tijdelijke stalen ‘noodtrap’ blijft wel toegankelijk. Reizigers lopen dan via deze stalen trap over het uitgebreide bordes naar de stationshal of kunnen naar het station via het voormalige busstation Noord. Gedetailleerde informatie over deze verandering vindt u hier.