Vanaf dinsdag 10 september grote wijziging in looproutes tussen Utrecht Centraal en Busstation Oost

6 September 2013

Sinds augustus werkt ProRail aan de centrumkant van het station Utrecht Centraal aan een (tijdelijke) entree naar het nieuwe gedeelte van de stationshal. De entree komt boven de busbaan en bestaat uit een uitbreiding van het huidige bordes.

Het nieuwe deel van de stationshal gaat op 29 september a.s. open, maar reizigers lopen vanaf 10 september al over het uitgebreide bordes naar het station. Vanaf dinsdag 10 september is de bustraverse (de doorgang tussen Busstation Oost en de stationshal) dicht en zijn de roltrappen en de tussengelegen trap ook dicht. Deze worden gesloopt om plaats te maken voor de entree naar de nieuwe stationshal.

Gescheiden looproutes Vanaf 10 september tot 29 september is alleen de tijdelijke stalen trap beschikbaar voor de reizigers tussen Busstation Oost en de stationshal. Omdat dit te druk is voor alle reizigers worden vanaf 10 september de looproutes tussen de stationshal en Busstation Oost en verder vice versa gescheiden.

Plattegrond busstation oost, incl regiotaxi.

Looproute vanaf Utrecht Centraal naar Busstation Oost vanaf dinsdag 10 september:

- Reizigers lopen via de uitgang van het oude busstation Noord naar de zuidkant, richting Busstation Oost en verder. Zij gaan dus vanuit de stationshal naar links i.p.v. rechts de bustraverse op. Deze route blijft zo tot 29 september, dan is het tweede nieuwe deel van de hal open.

- Voor personeel van de kantoren aan de zuidkant van het busstation is de route via Hoog Catharijne naar het Moreelsepark een alternatief.

Looproute vanaf Busstation Oost naar Utrecht Centraal vanaf dinsdag 10 september: ­

- Reizigers lopen via de stalen trap over het nieuwe bordes naar de stationshal. Zij kunnen ook onder het bordes doorlopen naar het oude Busstation Noord om vanaf daar via de Middentunnel naar de perrons te gaan, of met de trappen en roltrappen omhoog de stationshal in. De looproutes worden met bebording duidelijk aangegeven en er zijn begeleiders aanwezig.

- Voor personeel van de kantoren aan de zuidkant van het busstation is de route via Hoog Catharijne naar het Moreelsepark een alternatief.

Deze situatie geldt overdag tot 29 september. De werkzaamheden aan het bordes zijn na 10 september nog niet klaar, er wordt in september ’s avonds en ’s nachts nog gewerkt aan een kap boven het bordes. ’s Avonds is de looproute tussen Busstation Oost en het oude Busstation Noord daarom dicht i.v.m. werkzaamheden en lopen reizigers over een afgeschermd gedeelte van het bouwterrein, onder de nieuwe stationshal. Op 29 september is het tweede deel van de nieuwe stationshal klaar en lopen alle reizigers via het bordes van en naar het station. Dan zijn ook de nieuwe trap en roltrappen voor het nieuwe deel van de stationshal gebouwd.