Zondag 29 september: grote verandering op Utrecht Centraal

26 September 2013

Utrecht Centraal is bijna toe aan de volgende stap. Zondag 29 september openen ProRail en NS opnieuw een deel van de nieuwe stationshal van Utrecht Centraal. Door de opening veranderen de looproutes weer.

Tegelijkertijd met de opening gaat het gedeelte van de hal dicht waar de toiletten en diverse winkeltjes zoals een notenbar en bloemenzaak zaten. Voor reizigers betekent dit, dat zij de trappen en roltrappen vanaf spoor 1 t/m 4 niet meer kunnen gebruiken. De looproute tussen de stationshal en deze sporen verandert dus flink.  Lees de flyer voor meer informatie.

Verbouwen in stappen

Tijdens de verbouwing verwerkt Utrecht Centraal dagelijks 280.000 reizigers. Daarom wordt het  station in zes bouwstappen vernieuwd. Zondag begint de vierde stap, met de bouw van de entree aan de stadskant inclusief de verdiepingsvloer voor het Grand Café.

Voor reizigers betekent dit dat hun looproutes de komende tijd grotendeels aan één kant van de stationshal zijn. Dit betekent ook dat er minder (verblijfs)ruimte is in de stationshal.  Op de plattegrond is goed te zien hoe de stationshal er vanaf zondag 29 september uitziet.

De vernieuwing van het station is nu dus op een derde. In het voorjaar van 2015 zijn vijf van de zes bouwstappen af.  In 2016 is Utrecht Centraal helemaal klaar.

Feestelijk welkom

De opening van het tweede deel van de stationshal in Utrecht is een feestelijk moment. ProRailers en NS’ers die dagelijks werken voor de vernieuwing van het station, heten de reizigers op zondag- en maandagmorgen 29 en 30 september vanaf 7.30 uur welkom.