Start inschuiven Moreelsebrug op 3 maart

28 Februari 2014

Asfalt wordt water, viaducten worden bruggen: stap voor stap wordt toegewerkt naar het moment dat in 2015 weer water door een deel van de Catharijnesingel stroomt.
De werkzaamheden voor het aanleggen van de singel zijn al enige jaren aan de gang. En vorig jaar november is gestart met de bouw van de eerste van de in totaal vier bruggen over het toekomstige water: de Moreelsebrug.
 
De brug is gebouwd in de laaggelegen bak van de voormalige Catharijnebaan, en ligt daar nu klaar om de plek van het inmiddels gesloopte Moreelseviaduct in te nemen.
Op maandag 3 maart wordt de brug centimeter voor centimeter op haar definitieve plaats geschoven. De hele schuifoperatie duurt ongeveer 10 tot 12 uur. Wethouder Stationsgebied Victor Everhardt zal op 3 maart rond 20.00 uur in de tunnelbak het startsein geven.
   
Vanwege de veiligheid wordt geen publiek toegelaten tot de tunnelbakWie toch een kijkje wil nemen op het gebeuren, kan dat doen vanaf het Willemsviaduct. Daar is een strook afgezet voor kijkers. De in- en uitgang is alleen aan de kant van het Moreelsepark; het is dus geen doorgaande route naar de Mariaplaats.
 
Voetgangers kunnen in verband met deze werkzaamheden op 3 maart vanaf circa 18.00 uur geen gebruik maken van de looproute over de Moreelsebrug. Zij kunnen de oversteek tussen Moreelsepark en Mariaplaats via het voetpad van het Willemsviaduct maken. 
 
Bekijk hier het filmpje over de voorbereidende werkzaamheden.