Eerste stappen aanpak Jaarbeursplein

1 April 2014

Nu de trappen naar de stationshal, het stadskantoor en het Jaarbeursplein geopend zijn, is het tijd om het Jaarbeursplein zelf aan te pakken. Naar verwachting wordt hier in 2015 gestart met de bouw van een ondergrondse parkeergarage, het Jaarbeurspleingebouw en de aanleg van een groot evenementenplein.

Tot die tijd willen we dit plein aantrekkelijk maken en houden voor de vele gebruikers. De eerste stap is het weghalen van de Diner 66. Het pand van dit Amerikaanse eetcafé wordt vanaf half april 2014 gesloopt. De Diner zelf maakte half maart al een nieuwe start in een pand om de hoek, bij het Veemarktplein.

Als de nieuwe fietsenstalling onder de trappen opengaat, rond half mei, worden ook de fietsenrekken van het Jaarbeursplein verwijderd. Het obstakelvrije Jaarbeursplein kan vanaf dat moment gebruikt worden voor evenementen. Planning is om na de zomer 2014 het bestemmingsplan voor de definitieve inrichting van het plein voor inspraak vrij te geven. Meer informatie hierover kunt u tegen die tijd lezen op deze site.