Dag van de Architectuur - zaterdag 21 & zondag 22 juni

Op 21 en 22 juni vindt de Dag van de Architectuur plaats. In het hele land kunt u zich onderdompelen in de wereld van architectuur en stedenbouw. In Utrecht kunt u deelnemen aan verrassende stadsexpedities, spraakmakende open huizen en inspirerende lezingen en exposities.

  • Zondag 22 juni is het Informatiecentrum Stationsgebied tussen 11.30 uur en 13.00 uur speciaal voor bezoekers van de Dag van de Architectuur geopend. Aan de hand van maquettes en impressies kunt u zich laten informeren over de huidige ontwikkelingen. Ook kunt u deelnemen aan een rondleiding door het Stationsgebied. Aanmelden voor rondleiding is niet nodig. De rondleiding begint om 11.30u en eindigt bij het Stadskantoor, waar aansluitend de prijsuitreiking van de Archiprix plaatsvindt.
  • Zondag 22 juni geven Herman Hertzberger en Patrick Fransen (Architectuurstudio HH), Jo Coenen (Jo Coen & Co Architects), Thijs Asselbergs (Architectuurcentrale Thijs Asselbergs) en Pieter Bannenberg (NL Architects) een toelichting op hun gebouw- en zaalontwerpen voor TivoliVredenburg. Na afloop is er gelegenheid het merendeel van de zalen te bezichtigen en vanaf het centrale plein op 18 meter boven straatniveau te genieten van een adembenemend uitzicht over de stad, meer info . Zondag: 17.00 – 18.30 uur (inloop vanaf 16.30u)
  • In het weekend van de Dag van de Architectuur exposeert Archiprix Nederland de selectie van de 27 beste Nederlandse afstudeerplannen op het gebied van de architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur in de hal van het nieuwe Stadskantoor. De Dag van de Architectuur biedt met Archiprix alvast een preview in het gebouw, een ontwerp van Kraaijvanger. Zaterdag en zondag: 10.00 - 17.30 uur.

Meer lezen over de Dag van de Architectuur in Utrecht kan hier.