Het dak gaat erop

Utrecht Centraal krijgt weer een nieuw stuk dak erbij. We zijn gestart met het plaatsen van dakplaten aan de noordkant van het station. Dit is vanaf de Jaarbeurskant van het station goed te zien. Aan de noordkant van het station wordt tot dit najaar totaal 15.000 vierkante meter dak gelegd.

Het golvende dak is een ontwerp van Benthem Crouwel Architekten en accentueert mobiliteit: het dak golft omhoog boven de trein-, bus- en tramperrons. Het dak is gemaakt van zogenaamde felsplaten, gewalst plaatstaal met een aluminium coating. De platen worden met de torenkraan naar boven gehesen en daar worden ze vastgeschroefd op de staalconstuctie. De platen worden deels over elkaar heen gelegd.

Nadat het dak klaar is worden de glazen gevels opgebouwd en start de inrichting van de hal. Stap voor stap ontluikt de nieuwe OV-terminal van Utrecht. In de zomer van 2015 gaat weer een groot stuk van de nieuw OV-terminal open voor reizigers.

Spaans tintje

De komende maanden wordt aan de noordkant van het station ook het laatste deel van de staalconstructie gebouwd. Aan de zuidkant volgt hierna nog een stuk, vanaf zomer van 2015 tot zomer 2016. Het Spaanse bedrijf Emesa bouwt deze staalconstructie.