Catharijnesingel: van weg naar water

11 Juli 2014

Nog een jaar of anderhalf; dan stroomt het water bij de Weerdsingel de hoek om, over het Paardenveld tot bij TivoliVredenburg voor de deur.

De komende weken zijn er veranderingen voor het verkeer rondom het Smakkelaarsveld en de Catharijnesingel. Auto- en busverkeer krijgt een andere 'slinger' over de kruising.

Volgend jaar stroomt er weer water in dit deel van de Catharijnesingel. Voor er water stroomt, moet eerst het nieuwe bruggenstelsel de “Vredenburgknoop” afgebouwd worden.

Er komen op deze plek vijf nieuwe bruggen. De drie bruggen over de toekomstige Leidsche Rijn zijn bijna klaar en de andere twee, over de toekomstige singel, worden vanaf deze zomer gebouwd.

De komende weken wordt de busbaan over de Vredenburgknoop en het Smakkelaarsveld verlegd richting de fietsenstalling. Om ruimte te maken voor deze nieuwe busbaan zijn op deze plek fietsenrekken weggehaald. Ook het fietspad en de weg worden een stukje verlegd. De oversteek voor voetgangers tussen TivoliVredenburg en de Mediamarkt blijft bestaan.