Werkzaamheden busbaan Vredenburg

21 Juli 2014

Het werk aan de busbaan op het Vredenburg is zo goed als klaar. De temperatuur in het weekend van 18,19 en 20 juli zorgde er voor dat het asfalt niet goed genoeg af kon koelen en hard worden. De bussen die normaal over het Vredenburg rijden, moeten hierdoor helaas nog een extra dag, maandag 21 juli, omrijden. Zouden de bussen wel over Vredenburg gaan rijden dan ontstaat grote spoorvorming en kan de deklaag op korte termijn weer vervangen worden. 

Door de warmte kon ook een aantal andere werkzaamheden niet volgens planning worden uitgevoerd, zoals het slijpen van lussen in het asfalt voor de verkeerslichten op de kruising Vredenburg/Jacobsstraat. Dit gebeurt op maandag 21 juli. Uiterlijk 23.00 uur is het werk klaar. De meeste geluidsoverlast is aan het begin van de avond. 

Ook het asfalt van het fietspad aan weerszijden van Vredenburg moet nog op een paar plekken worden aangepast. Dinsdag 22 juli in de loop van de middag kunnen fietsers weer gebruik maken van het fietspad aan de noordkant van Vredenburg en is de schuine oversteek bij TivoliVredenburg en Infocentrum Stationsgebied ook weer mogelijk.  

Voor reisinformatie: www.u-ov.info & @UOV_info .

Fietsers en voetgangers rijden en lopen globaal hun gebruikelijke routes, er zijn wat omleidingen ter plaatse, aangegegeven met borden en begeleid door verkeersregelaars.