Zomerwerk aan spoor rond Utrecht Centraal

23 Juli 2014

In het weekend van 26 en 27 juli werkt ProRail aan de vernieuwing van het spoor rond Utrecht Centraal. Er worden 16 nieuwe bovenleidingsportalen ingehesen. Dat gebeurt met drie mammoetkranen. Reizigers van en naar Utrecht moeten dit weekend rekening houden met een langere reistijd door een aangepaste dienstregeling. Er rijden minder treinen en op een aantal korte trajecten rijden bussen in plaats van Sprinters. Ook moeten reizigers rekening houden met een extra overstap.

Van zaterdag 9 augustus tot maandagochtend 18 augustus werkt ProRail negen dagen achter elkaar aan de spoorvernieuwing rond Utrecht. Ook dat heeft gevolgen voor de dienstregeling.

Actuele reisinformatie is te vinden op www.ns.nl/treinverkeerutrecht en de reisplanner Xtra. Meer informatie over de spoorvernieuwing op en rond Utrecht Centraal vind je op www.prorail.nl/utrecht .

In de weekenden van 26/27 juli, 9/10 augustus en 16/17 augustus:

* Op de trajecten Breukelen – Utrecht Centraal, Woerden – Utrecht Centraal en Driebergen-Zeist – Utrecht Centraal rijden geen Sprinters. Reizigers maken gebruik van NS-stopbussen. De Intercity’s tussen Woerden – Utrecht Centraal en Utrecht Centraal – Driebergen-Zeist rijden wel.

*Tussen Utrecht Centraal – Nijmegen en tussen Utrecht Centraal – ’s Hertogenbosch rijden twee in plaats van vier Intercity’s per uur.

* Tussen Utrecht Overvecht en Utrecht Centraal rijden vier in plaats van acht Sprinters per uur.

* De rechtstreekse Intercity’s Schiphol – Utrecht Centraal kunnen niet rijden. Voor reizigers van en naar Schiphol maken de Intercity’s Amsterdam Centraal – Utrecht Centraal een extra stop op Duivendrecht waar zij kunnen overstappen. * Intercity-reizigers op de trajecten Leiden Centraal – Utrecht Centraal, Den Haag Centraal – Utrecht Centraal en Rotterdam Centraal – Amersfoort moeten tijdens hun reis rekening houden met een extra overstap.

* Op zaterdag 9 augustus vanaf 20.00 uur tot zondagochtend 10 augustus 8.00 uur rijden er geen treinen maar NS snel- en stopbussen tussen Woerden en Utrecht Centraal.

Van maandag 11 tot en met vrijdag 15 augustus:

* Er rijden geen Sprinters maar NS-stopbussen tussen Woerden en Utrecht Centraal. De Intercity’s rijden wel.

* Er rijden minder Intercity’s (twee in plaats van vier per uur) tusen Den Haag Centraal en Utrecht Centraal.

* Op de trajecten Utrecht Centraal – Geldermalsen en Breukelen-Veenendaal West rijden minder Sprinters (twee in plaats van vier per uur).

* Er rijden geen rechtstreekse Intercity’s tussen Leiden en Utrecht Centraal. Reizigers hebben een extra overstap in Woerden.