Spoor 2 buiten gebruik: 18 augustus – 15 september

13 Augustus 2014

De komende maand zijn we op Utrecht Centraal overdag en ’s nachts weer hard aan het werk bij én boven spoor 2 en 3. Vanaf maandag 18 augustus doen we het laatste werk voor de vernieuwing van spoor 3. Daarnaast leggen we boven het perronpleintje nog een gedeelte van de vloer van het toekomstige Stationsplein oost. Tijdens de werkzaamheden voor het stationsplein wordt de looproute tussen de perrons en de stationshal aangepast. Op maandag 15 september is alles klaar.

Vanwege de werkzaamheden is spoor 2 de hele periode buiten gebruik. Het laatste weekend (13 en 14 september) zijn de sporen 1 t/m 4 niet in gebruik. Reizigers kunnen steeds de digitale informatieborden raadplegen voor hun juiste vertrekspoor.

Verbreding van de perrons

In 2012 zijn we gestart met de vernieuwing van de sporen 1 t/m 3 en de verbreding van de bijbehorende perrons. Deze perrons waren vroeger vrij krap, zeker in de spits. De sporen 1, 2 en 3 zijn inmiddels samen met de bijbehorende perrons een flink stuk opgeschoven richting de binnenstad. Het perron tussen spoor 1-2 is nu 9 meter breed, dit was vroeger 5 meter. Het perron tussen spoor 3-4 is 10 meter breed geworden, dit was 6 meter.

Stationsplein oost

Tussen 18 augustus en 15 september bouwen we boven het pleintje bij de sporen 1 t/m 4 verder aan het toekomstige Stationsplein oost. Dit plein wordt vanuit de binnenstad de nieuwe toegang naar het station. Het dak dat nu al boven spoor 1, 2 en 3  is te zien, maakt ook onderdeel uit van dit nieuwe plein. Stationsplein oost wordt in fases opgeleverd tussen 2016 en 2018.