Utrecht Centraal toont nieuwe contouren

22 Augustus 2014

Begin augustus stond Utrecht Centraal in het teken van de grootschalige spoorvernieuwing. Ondertussen gaat de bouw van de nieuwe OV-terminal echter ook gestaag door. De volledige omtrek van het nieuwe station is al goed zichtbaar.

In de week van 11 augustus zijn aan de stadskant van het station de laatste betonnen liggers ingehesen voor de uitbreiding van het station. Vanuit de lucht is nu goed te zien hoe groot het nieuwe station wordt. Met 25.000 m2 wordt het ongeveer 3 keer zo groot als het was.

Aan de kant waar nu het laatste stukje vloer is gelegd, komt straks een nieuwe 'interwijkverbinding'. Dat is een 10 meter brede looproute over de sporen.

Zomer 2015 kun je vanaf hier het station al in. Als later ook het stationsplein aan de centrumkant klaar is, verplaats je je via deze nieuwe route snel en makkelijk tussen het centrum en de Jaarbeurskant.

De hele noordkant van het station is nu in verbouwing. We verwerken daar in totaal maar liefst 2,8 miljoen kilo staal in de structuur van het station. In 2016 is het moderne, overzichtelijke Utrecht Centraal in zijn geheel klaar om in de toekomst 100 miljoen reizigers per jaar aan te kunnen.