Herinrichting Jaarbeurspleinstraat

25 November 2014

De Jaarbeurspleinstraat, het stukje straat tussen de Van Sijpesteijnkade, het NH Hotel en de ingang fietsenstalling Jaarbeursplein, wordt heringericht.

Wat we gaan doen

Nu is dit stukje een lappendeken van asfalt, klinkers, parkeervakken en fietsstroken. Daar gaan we weer wat rust in brengen. Het NH Hotel krijgt haar parkeerplaatsen bij de ingang terug. Deze komen te liggen voor het NH hotel en aan de overkant van het hotel tegen het Sijpesteijngebouw aan. Om die te kunnen aanleggen, worden vanaf 5 januari 2015 de fietsen die daar dan nog staan, verwijderd en naar Fietspunt gebracht. De twee rijstroken tussen het NH hotel en het gebouw Sypesteyn worden opnieuw geasfalteerd en er komt weer een net, rood fietspad vanaf het Westplein richting de fietsenstalling Jaarbeursplein.

Planning en bereikbaarheid

De werkzaamheden starten op donderdag 27 november en worden volgens planning in januari 2015 afgerond. In de kerstvakantie wordt er niet gewerkt en wordt het werkterrein netjes achtergelaten. Tijdens de werkzaamheden zal er altijd een rijstrook open zijn voor autoverkeer vanaf het Park Plaza Hotel en het NH Hotel. Voor fietsers en voetgangers is er altijd een doorgang in beide richtingen.